Atelierul de Scriere Creativă. Proiectul Național Fantezii literare a IV-a ediție

De Comunicat 14 Septembrie 2023, 19:04 Cultura Brailei

Atelierul de Scriere Creativă. Proiectul Național Fantezii literare a IV-a ediție.

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila îi invită pe elevii cu imaginație, pasionați de literatură și de exprimarea în scris a propriilor gânduri la Atelierul de Scriere Creativă din cadrul Proiectului Național Fantezii literare, aflat la cea de-a IV-a ediție.

Atelierul se va desfășura în perioada octombrie 2023 – februarie 2024 și este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani. Pe parcursul întâlnirilor, participanții vor exersa diferite tehnici de redactare și își vor îmbunătăți propriul stil narativ, scopul fiind finalizarea unui text literar în proză scurtă, fără tematică impusă, care va avea șansa să participe la cea de-a doua etapă a proiectului - Concursul Național de Proză Scurtă "Fantezii literare".

Alături de Biblioteca Județeană „Panait Istrati", vor avea texte în concurs și alte biblioteci publice din țară, iar în urma clasamentului și selecției realizate de un juriu de specialitate, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia" a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024.

La ediția I a proiectului, alături de biblioteca din Brăila, au participat alte 8 biblioteci publice din țară, câștigătoarea concursului fiind Cristina Anamaria Ursaru din Brăila, cu textul „Pas în doi", la cea de-a II-a ediție au fost alături de noi 12 biblioteci, premiul I fiind obținut de Alessia Maria Oancea, de asemenea din Brăila, cu povestirea „Ceasul cu stele pe limbi", iar la a III-a ediție a proiectului am avut partenere alte 9 biblioteci publice (județene, municipale și comunale) din țară, unde Ștefania Bădilă, care a participat la atelierul desfășurat la biblioteca din Brăila, a obținut o mențiune, cu textul „Două inimi și totuși numai una".

Pentru înscrierea la Atelierul de Scriere Creativă, doritorii se pot adresa pe parcursul lunii septembrie 2023 coordonatorilor proiectului, Roxana Neagu, telefon: 0766653978, e-mail: roxana_neagu@bjbraila.ro și Teodora Lungu, telefon: 0757409725, e-mail: teodora_lungu@bjbraila.ro sau direct la Punctul de Înscriere al Bibliotecii Județene "Panait Istrati" Brăila, Piața Poligon, nr. 4. Vă așteptăm cu drag să dăm împreună viață unei cărți!

 

Autor Comunicat 14 Septembrie 2023, 19:04 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii