Actorul Iulian Gheorghe: Totul este perfect organizat, este doar a doua zi, ne mai asteapta inca patru zile de incantare!

De Virgil Andronescu 13 August 2015, 08:28 Cultura Brailei

Miercuri, 12 august, incepand cu orele 17:30, parcul ,,Caporal Musat” a gazduit un moment din Festivalul de Teatru pentru Copii. In aceasta locatie s-au manifestat artistic, in fata unui numar mare de copii mici si copii mari- prichindei, tatici, mamici si bunici: Asociatia Culturala ,,Livada” Cercurile de teatru pentru copii ,,Matrioski” si ,,Albinutele”cu piesele Cei trei purcelusi si Lupii si vrajitoarele; Teatrul Republican Muzical-Dramatic ,,B.P. Hasdeu” din Cahul, Basarabia. Atmosfera a fost una a bucuriei, a reintoarcerii cu gandul si sufletul la copilarie a parintilor ce i-au insotit pe copii, rasetele si aplauzele au insotit reprezentatiile pena la sfarsit. Dupa terminarea momentelor artistice, actorul de la ,,Carabus”, domnul Iulian Gheorghe a inmanat directorului Teatrului din Cahul, domnul Gheorghe Mandru, Diploma de Excelenta pentru participarea la Festival si cadouri actorilor care au intruchipat fascinantele personaje din povestea Suflet de papusa. A urmat apoi o sesiune lunga de fotografii, fotografii in care copii si parinti deopotriva s-au imortalizat alaturi de actorii-personaje care le-au aratat ca ,,E usor sa devii om dar e foarte greu sa ramai OM”. Dupa inmanarea cadourilor, a diplomelor si a unei distinctii, actorul Iulian Gheorghe a spus cateva cuvinte pentru ziarul www.infoest.ro . In paralel cu deosebitul moment teatral din parcul ,,Caporal Musat” s-au mai desfasurat in alte locatii momente similare acestuia: de la ora 19:00, in Parcul Monument, piesa ,,Beatles My-love” jucata de catre trupa Teatrului de copii si tineret ,,Colibri” din Craiova si tot de la ora 19:00, in Gradina Mare, piesa ,,Punguta cu doi bani” a Teatrului de copii si tineret ,,Vasilache” din Botosani. 

Iulian Gheorghe: ,,Sunt actor la Teatrul ,,Carabus” din Braila si totodata presedintele Asociatiei Culturale ,,Livada” cu care m-am inscris in Festival cu doua momente Lupii si vrajitoarele, Cercul de teatru ,,Albinutele” de la Gradinita numarul 6 si Cercul de teatru ,,Matrioski” de la Scoala gimnaziala ,,A.S. Pushkin”, amandoua din Braila. Ma bucur ca am avut audienta in seara asta, copiii au primit foarte bine amandoua momentele- cel cu Aghiuta, copilasi de sase ani, va dati seama ca ei sunt minunati si Cei trei purcelusi cu copilasi care sunt de clasa a V-a, a VI-a, eu sunt foarte bucuros pentru ca totul a iesit perfect pana acum. Maine jucam in cartierul Viziru 1, intr-un parc de joaca pentru copii, vor fi si acolo trei momente, vor fi si Vrajitoarele, Cei trei purcelusi si va fi si Scufita rosie- acesta va fi un alt moment pe cae-l vom juca acolo. Festivalul este o in itiativa foarte-foarte buna si ma bucur, ma bucur foarte mult, ma bucur ca s-a pastrat…si s-a facut si a doua editie pentru care im era teama sa nu…dar chiar s-a facut si editia a doua si chiar ma bucur! Aceasta cea de a doua editie este cu tenta internationala, dar de data asta in mai multe locatii si in aer liber, aceste spectacole trebuie sa fie genul acela care sa se preteze la astfel de locatii deschise pentru ca nu poti sa aduci spectacole cu efecte pentru ca nu poti juca noaptea ca sa poti avea acele efecte speciale. Dar e bine… Si sa dea Dumnezeu sa se mentina obiceiul primariei si al consiliului judetean sa faca si a III-a editie si a IV-a pana ies la pensie ca mai am mult pana atunci, sa ramana asa sis a ies la pensie cu acest Festival ,,Carabus”! Duminica jucam de la ora 11:00, 16 august, in parcul Monument ,,Ursul pacalit de vulpe”. Vom avea o saptamana de vacanta, pana undeva la 27-28 septembrie, apoi ne apucam sa pregatim, sa lucram la o noua premiera ,,Ridichea uriasa” si speram ca atunci cand vom incepe stagiunea- atunci cand vor incepe si copiii scoala, sa-i asteptam pe micii spectatori cu premiera piesei ,,Ridichae uriasa”. Daca suntem sanatosi, restul se va face. In seara asta, dupa terminarea spectacolelor de aici, se vor da niste Diplome de participare- de fapt Diplome de Excelenta, pentru ca este normal atunci cand sunt selectate niste teatre profesioniste pentru ca sunt vreo noua la numar Excelsior, Vasilache, Colibri, Anton Pann, Bogdan Petriceicu Hasdeu de la Cahul din Republica Moldova, iar noi care le suntem gazda trebuiue sa le inmanam. Totul este perfect organizat, este doar a doua zi, ne mai asteapta inca patru zile. Totodata as vrea sa…daca se poate si vor auzi copiii: nu maine, poimaine la ora 9:00 ne intalnim la Gradinita numarul 9 din piata Poligon, langa Biblioteca Judeteana, sa invatam copiii sa manuiasca papusi- impreuna cu copiii mei de la cerc vor invata lucruri foarte frumoase. Dragi copii va astept vineri, pe data de 14, la ora 9:00, veniti acolo! E pe racoare si acolo e o zona foarte frumoasa si linistita.”

 

Autor Virgil Andronescu 13 August 2015, 08:28 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii