1 iunie – culorile copilăriei la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei

De Mihai Vintilă 31 Mai 2024, 20:15 Cultura Brailei

1 iunie – culorile copilăriei la Secția Etnografie a Muzeului Brăilei

Secția Etnografie a Muzeului Brăilei anunță cu o reverență că, în dimineața zilei de sâmbătă, 1 iunie 2024, la orele 11:00, se va desfășura o întâlnire plină de farmec în cadrul hub-ului cultural „Etnoliteratura”, sub genericul „1 iunie – culorile copilăriei”, la sediul din strada Polonă, nr. 14.

Programul, bogat și divers, se deschide cu vernisajul unei expoziții de grafică și pictură, rod al talentului delicatei Miruna Gabriela Matei, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Brăila. Vor urma rafinatele păpuși îmbrăcate în costume tradiționale, din colecția pasionatei Ioana Istrate, care vor fi expuse privirilor pline de admirație ale vizitatorilor.

Sufletul manifestării va fi înviorat de momente muzicale de o rară finețe, susținute de tineri virtuozi: Nicolas Bogdan Cristea, elev la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” din Brăila, va fermeca audiența cu vioara sa sub îndrumarea profesorului înv. primar Daniela Nichifor; Ștefan Cosmin Vâlcu, de asemenea elev la Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, va mângâia clapele orgii, tot sub atenta îndrumare a aceleiași dedicate profesoare. Radu Ilie, sub oblăduirea profesorului îndrumător Cătălin Fălcaru, va aduce acordurile line ale chitării în această sinfonie de început de vară.

Profesori dedicați, precum George Tudose și Gianina Gheonea, vor asigura calitatea și frumusețea acestor interpretări. Toată această orchestrare artistică este coordonată cu grijă și pasiune de către dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.

Astfel, sâmbătă, 1 iunie, Muzeul Brăilei va deveni o veritabilă Arcadie a copilăriei, unde arta, tradiția și muzica se vor întâlni sub semnul purității și al frumuseții nepieritoare.

 

Autor Mihai Vintilă 31 Mai 2024, 20:15 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii