Constanţa Abălaşei-Donosă la expoziţia aniversară

De Mihai Vintilă 11 Februarie 2014, 16:55 Cultura Brailei
Timpul are răbdare cu oamenii buni, cu oamenii generoşi. Le dă putere de creaţie şi mai ales le dă inspiraţie. Constanţa Abălaşei-Donosă este una din persoanele căreia timpul i-a dat avantajul de a crea, de a fi apreciată de semeni, de a fi acolo unde trebuie să fie. 

În seara zilei de luni, 10 februarie la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati în sala de la parter a avut loc deschiderea expoziţiei aniversare a dumneaei. A fost prezent un public cald care a avut aceleaşi coordonate estetice cu autoarea. 

Din parea bibliotecii dna Constanţa Abălaşei-Donosă a primit o Diplomă aniversară care vine să încununeze legătura dintre instituţie şi creatoare. Cu acest prilej dna Donosă a mai făcut o donaţie de portrete ale unor autori români. Am putut să îl recunosc pe Fănuş Neagu dar şi pe alţi câţiva brăileni de frunte. În total donaţia a cuprins 21 de lucrări. 

Despre volumul lansat la editura Nico, La umbra cuvintelor, dl Constantin Gherghinoiu a precizat că îl vede ca o combinaţie între postările pe reţelele de socializare, unde autoarea este foarte activă şi  grafică. Practic cartea cuprinde gânduri despre volumele citite, despre oameni şi despre artă. Promit să o citesc şi să revin cu un comentariu mai amplu pe această temă. 

Tot dl Gherghinoiu remarca generozitatea de care dă dovadă dna Donosă care este un artist care nu face decât să împartă bucurii.

Acuarela, grafica, natura statică, peisajul şi grafica mixtă semnate Constanţa Abălaşei-Donosă pot fi văzute nu numai la bibliotecă dar şi pe holurile liceului Perpessicius din Brăila sau în colecţii particulare.

 

Autor Mihai Vintilă 11 Februarie 2014, 16:55 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii