Selectie de candidati pentru programul Tinere Talente - editia 2015

De Redactia 21 Noiembrie 2014, 23:02 Comunicate

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei invita tineri muzicieni si artisti plastici la o noua selectie in cadrul programului de burse Tinere Talente, editia 2015. Termenul limita al aplicatiei este data de 16 decembrie 2014.

Criterii de admitere in programul Tinere Talente, editia 2015:
- Candidatii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 14 si 24 de ani.  
- Candidatii trebuie sa studieze la liceele sau universitatile de arte plastice si muzica din Bucuresti si din tara.
- Candidatii trebuie sa provina din familii cu posibilitati materiale reduse (venitul pe membru de familie sub 1000 RON) si sa poata dovedi ca nu dispun de mijloace financiare pentru a-si perfectiona talentul

Cum se aplica in programul Tinere Talente, editia 2015:
Trimitand prin e-mail sau prin posta, pana la data de 16 decembrie 2014, dosarul de candidatura ce va include:

1.Scrisoare de intentie.
Aceasta va contine informatii legate de:
1.1 Descrierea situatiei sociale si materiale a candidatului (venitul pe membru de familie, situatii speciale in familie: familii monoparentale, probleme de sanatate, cheltuieli mari cu medicamente etc.)

Scrisoarea de intentie va fi insotita de documente justificative pentru situatia socio-materiala prezentata de aplicant (adeverinta de venit de la locul de munca al parintilor/ copie fluturas de salariu / copie talon de pensie sau dupa caz adeverinta lipsa venituri de la administratia fiscala).

1.2 Tipul de sprijin dorit (materiale de lucru, instrumente, concursuri, cursuri etc.) si suma solicitata, tinand cont de suma maxima prevazuta in programul Tinere Talente.

2. Curriculum vitae. In CV-ul aplicantului vor fi mentionate studiile, concursurile la care a participat, diplome si premii obtinute, date de contact (e-mail si telefon).

3. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate - va face referire la calitatile artistice si cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverenta, dedicatie, punctualitate, respect fata de ceilalti, etc.). Persoanele care fac recomandarea vor confirma faptul ca sprijinul solicitat de tanar va contribui in mod efectiv la evolutia lui.

4. Adeverinta de elev/ student
5. Copie act de identitate (buletin/carte de identitate sau certificat de nastere).

Etapele procesului de selectie:
Trimiterea dosarului de candidatura – pana la data de 16 decembrie 2014.
Preselectia: analiza dosarelor, realizata de echipa proiectului.
Selectia (auditie sau prezentarea portofoliului, in functie de domeniu) – realizata de catre un juriu de specialitate – data si alte detalii vor fi comunicate celor care au trecut de etapa preselectiei pe adresa de email specificata in CV-ul aplicantului.

Dosarul complet se trimite:
In atentia doamnei Gabriela Iordache, coordonator program Tinere Talente  printr-un e-mail la adresa gabriela.iordache@principesa.ro  - documentele originale se trimit scanate sau prin posta, pe adresa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, CP 12 - 327, sector 1, Bucuresti, pana la data de 16 decembrie  2014 (data postei). Nu se trimit copii dupa diplome, actele trimise pentru aplicatie nu se inapoiaza candidatilor.

Pe site-ul Fundatiei www.fpmr.ro sunt publicate criteriile de admitere, etapele de selectie, continutul dosarului de aplicatie si stiri despre selectie.

Despre Tinere Talente

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti talentati din familii cu venituri mici, care nu-si pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale si financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic si permit tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

De asemenea, Fundaţia Principesa Margareta a României organizeaza anual o tabără de creaţie la Tescani şi o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic.

Tinere Talente promoveaza tinerii artişti selectaţi în cadrul unor concerte, expoziţii şi evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor şi al susţinătorilor programului.

Despre Fundaţia Principesa Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României.  Prin programele dezvoltate, Fundaţia urmăreşte să stimuleze voluntariatul şi să inspire spiritul comunitar în comunităţile în care se implică, specificul proiectelor Fundaţiei fiind dat de caracterul lor intergeneraţional.

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost desemnată de români drept cea mai onestă organizaţie neguvernamentală în cadrul studiului Envero Brand Trust Index.

 

Autor Redactia 21 Noiembrie 2014, 23:02 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate