Cea de-a XXII-a Săptămână a Limbii Italiene în Lume, cu titlul Italiana și tinerii

De AmosNews 14 Octombrie 2022, 18:56 Comunicate

Institutul Italian de Cultură din București sărbătorește între 18 și 23 octombrie cea de-a XXII-a Săptămână a Limbii Italiene în Lume, cu titlul „Italiana și tinerii”. În program evenimente dedicate lumii jocurilor video, unei lumi și unei realități virtuale în care tinerii se întâlnesc și fac schimb de informații, dezvoltând un limbaj comun.
Se va da startul marți, 18 octombrie, de la ora 18.00, cu vernisajul expoziției de fotografie „Battle Royale” de Federica Sasso, o tânără talentată care abordează câteva dintre principalele teme ale lumii contemporane, de la gaming la noile forme de divertisment, de la relația noastră cu avatarurile virtuale la body language.
Joi, 20 octombrie, va fi ziua dedicată profesioniștilor și producătorilor italieni și români de jocuri video. La ora 18.30 publicul va putea asista la o prezentare a activității acestui sector în Italia, cu statistici, informații despre dezvoltatori și despre jocurile video cele mai apreciate de tineri și nu numai. Din Italia vor lua cuvântul David Gallo de la One O One Games, Samuele Perseo de la Reply Game Studios, Domiziana Suprani de la Studio Evil și Ilaria Amodeo de la IIDEA. După-amiază, oaspeții italieni vor avea ocazia să-i cunoască pe dezvoltatorii români de jocuri video, reprezentați de Andreea Per, directoare executivă la Romanian Game Developers Association.
Inițiativele dedicate didacticii de vineri, 21 octombrie, îl vor avea ca invitat pe scriitorul și programatorul Fabrizio Venerandi.
Dimineața, studenții Liceului bilingv „Dante Alighieri” din București vor putea descoperi metode inovatoare și captivante pentru a studia mai bine: cum să transformi o temă plicticoasă într-o provocare amuzantă cu Kahoot, cum să folosești documentele partajate pentru scriere colectivă în clasă, cum să convingi modulele de Google să devină motoare pentru povești interactive.
De la ora 18.00, Fabrizio Venerandi va susține la Institut o conferință cu tema „Au sosit jocurile video narative”, o privire panoramică asupra jocurilor video, indie sau nu, care nu iau naștere doar pentru divertisment, ci și pentru a spune o poveste: de la Sunset la Kentucky Route Zero, de la This War of Mine la Life Is Strange.

 

Autor AmosNews 14 Octombrie 2022, 18:56 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii