Reuniunea de la Bucureşti a Şefilor de Guvern din Europa Centrală şi de Est - China

De Redactia 24 Noiembrie 2013, 21:55 Comunicate
La 26 noiembrie 2013, se va desfăşura la Bucureşti, cea de-a doua reuniune la nivel de Prim-miniştrii din Europa Centrală şi de Est şi China.

Alături de Prim-ministrul României Victor Ponta şi de Premierul Consiliului de Stat al RP Chineze Li Keqiang, la reuniunea la nivel înalt  vor participa şefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului,  Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei şi Ungariei şi ministrul de externe din Letonia.

Aceasta este a doua reuniune a şefilor de guverne din ţările Europei Centrale şi de Est şi China, după cea organizată în 2012 la Varşovia.

Cu ocazia reuniunii la nivel înalt de la Bucureşti, Prim-miniştrii vor evalua  stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an în urmă la Varşovia, vor aborda domeniile şi mijloacele concrete de dinamizare a relaţiilor comerciale şi investiţionale între cele două zone, prin proiecte de cooperare în domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT şi turism.

Prin prezenţa a 10 Prim-miniştri din statele membre UE şi a ministrului de externe leton, dialogul Europa Centrală şi de Est cu China  asigură complementaritatea şi susţine consolidarea relaţiilor mai ample dintre UE şi China.

Organizarea la Bucureşti a reuniunii politice la nivel înalt oferă o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea relaţiile politice şi economice ale  României cu China, a celor în plan regional, precum şi a celor între regiunea noastră şi partenerul chinez.

Reuniunea şefilor de guverne Europa Centrală şi de Est-China se desfăşoară în contextul prezenţei Premierului chinez în România şi a întrevederii pe care acesta o are cu Prim-ministru român, ocazie cu care vor fi semnate un număr important de memorandumuri şi acorduri bilaterale.

De asemenea, în cursul zilelor următoare, vor avea loc şi întrevederi bilaterale ale Prim-ministrului  României cu premierii ţărilor din regiune.


 

Autor Redactia 24 Noiembrie 2013, 21:55 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii