Recomandari privind protectia impotriva infractorilor

De IPJ Braila 09 Ianuarie 2013, 16:13 Comunicate
Politistii atrag insistent atentia brailenilor cu privire unele tipuri de infractiuni si la amploarea pe care au luat-o în ultima perioada si ofera cetatenilor urmatoarele recomandari:

Daca vi se solicita la telefon sa trimiteti bani:
- verificati orice informatie prin care vi se cere sa trimiteti bani, prin terti, unor rude despre care vi se spune o poveste, de obicei impresionanta!
- nu trimiteti bani celor care va solicita acest lucru prin telefon! Trebuie sa stiti ca în caz de accident nu este nevoie de bani, ci de îngrijiri medicale de urgenta care sunt gratuite. Verificati daca informatia este adevarata!
- sunati pe numarul de telefon pe care comunicati de obicei cu presupusa victima sau chiar mergeti la locul presupusului accident!
- nu dati curs cererii apelantului de a trimite bani sau coduri de reîncarcare!

Daca sunteti anuntati ca ati câstigat un premiu neasteptat:
- manifestati prudenta atunci când vi se aduce la cunostinta ca ati câstigat un premiu la un concurs la care nu ati participat vreodata! Simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automata la vreun concurs, fara consimtamântul abonatului. Daca nu v-ati înscris la un concurs nu puteti fi câstigator.
- nu achitati niciodata în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii! plata impozitelor sau a altor taxe se realizeaza abia ulterior;
- ca sa va convingeti ca nu este o înselatorie, sunati la operatorul de telefonie sau societatea/institutia care a organizat presupusul concurs!

Daca persoane necunoscute va prezinta oferte „speciale” la diferite produse:
- legitimati orice persoana care pretinde ca reprezinta o anumita institutie si, daca aveti dubii, refuzati colaborarea pâna clarificati daca persoanele în cauza au fost trimise sau nu de institutia în cauza!
- nu invitati comercianti ambulanti în casa!
- fiti vigilenti în situatia când diverse persoane încearca sa va convinga sa achizitionati produsele pe care le comercializeaza, sub pretextul ca au fost trimise la dumneavoastra de rude sau cunoscuti!
- fiti foarte atenti la ofertele pe care vi le fac vânzatorii ambulanti, pentru ca de multe ori, în spatele acestor tentatii, se poate ascunde o încercare de înselaciune.

Încercati sa retineti amanunte legate de aspectul fizic, semne particulare care pot fi utile în cazul în care ati fost victima unei înselaciuni si sunati cât mai repede posibil la numarul unic de urgenta 112 pentru a semnala situatia!

 

Autor IPJ Braila 09 Ianuarie 2013, 16:13 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii