"Pentru noi este foarte important sustinerea din partea AVAS a strategiei alese de noi" afirma Sergey Sokirkin directorul general Laminorul Braila

De Redactia 03 Noiembrie 2010, 23:15 Comunicate
In data de 1 noiembrie 2010 a avut loc o intalnire intre reprezentantii AVAS si conducerea intreprinderii Laminorul Braila. Intalnirea s-a desfasurat in cadrul pregatirii pentru incheierea contractului de privatizare. Printre subiectele discutate au fost situatia curenta a intreprinderii si planuri pentru viitor.

Laminorul Braila a fost privatizat in anul 2006. Contractul de privatizare semnat pe o perioada de 5 ani, include obligatiile asumate de catre cumparator si indeplinirea acestora - fapt deja oficial confirmat in anul 2009. La momentul actual, pana la incheierea acestui contract de privatizare, intreprinderea se afla sub monitorizarea statului pentru a verifica indeplinirea obligatiilor contractuale.

Desi la momentul de fata Mechel nu are obligatii investitionale asumate in fata AVAS, in 7 luni de activitate s-a investit in tehnologie si mediu peste 800 mii euro. Scopul principal al investitiilor este cresterea volumului de productie a profilelor laminate si scaderea costurilor de productie. De asemenea, un accent va fi pus pe largirea ariei geografice a pietelor de desfacere. Primele rezultate din realizarea acestei strategii sunt evidente: intreprinderea a atins un volum de productie record – in primele 9 luni ale anului 2010 au fost produse 92 mii tone de profile laminate, ceea ce este de 3 ori mai mult in comparatie cu rezultatele aceleasi perioade a anului 2009.

Reprezentantii Autoritatii au ramas satisfacuti de rezultatele proiectelor investitionale realizate si de cele planificate, agreand corectitudinea strategiei alese. In aceeasi ordine de idei, AVAS a sustinut politica sociala stabilita la intreprindere. In octombrie anului 2010 a fost semnat un act aditional la Contractul colectiv de munca.

«Pentru noi este foarte important sustinerea din partea AVAS a strategiei alese de noi. Grupul Mechel este prezent in Romania de mai multi ani si este vazut ca un investitor de incredere», - a zis directorul general al intreprinderii Laminorul Braila Sergey Sokirkin. «Sunt multumit de rezultatele intalnirii – am reusit sa ne intelegem si am vazut din partea Autoritatii un viu interes in dezvoltarea intreprinderii, ceea ce este foarte important, intrucat noi facem un lucru de interes comun, si anume, contribuim la relansarea sectorului industrial al economiei».


Divizia Metalurgica Est-Europeana a companiei Mechel

 

Autor Redactia 03 Noiembrie 2010, 23:15 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate