Manifestări cu caracter filantropic în municipiului Brăila

De Redactia 02 Decembrie 2010, 22:05 Comunicate
În cadrul manifestărilor prilejuite de prăznuirea Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, joi, 2 decembrie 2010, parohiile din oraşul de la Dunăre au derulat programul „Ajută-ţi aproapele !” care are drept obiectiv sprijinirea unui număr de 15-20 de familii cu venituri reduse. În cadrul aceluiaşi program filantropic, preoţii slujitori, împreună cu membrii consiliilor şi comitetelor parohiale, au efectuat vizite misionare la azilurile de bătrâni, în instituţiile de protecţie a copilului şi în alte centre de asistenţă socială pentru săvârşirea de slujbe de sănătate şi oferirea de pachete cu alimente.

Manifestările social-filantropice au debutat cu vizitarea deţinuţilor din Penitenciarul Brăila. În cadrul capelei acestei instituţii s-a săvârşit slujba Acatistului Sfântului Nicolae, la care au participat 50 de persoane private de libertate, care nu au fost vizitate niciodată. După rostirea unui cuvânt de învăţătură şi de îmbărbătare, deţinuţilor le-au fost oferite daruri constând în iconiţe şi cărţi de zidire duhovnicească, precum şi pachete cu produse de igienă.

Persoanele vârstnice aflate în Căminul „Sf. Nicolae” au fost vizitate de către credincioşii brăileni, preoţii prezenţi la acest aşezământ rostind rugăciuni de sănătate la căpătâiul celor bolnavi.

Manifestările vor continua şi în zilele următoare, după cum ne informează Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin implicarea voluntarilor şi a asistenţilor sociali din parohii, care vor organiza şi derula programul “În căutarea celor trişti şi singuri”, ce se va desfăşura în bisericile şi centrele socio-medicale din municipiul Brăila pentru a veni în ajutorul copiilor cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate sau a persoanelor bolnave, imobilizate la pat şi fără aparţinători.

sursa : Basilica


 

Autor Redactia 02 Decembrie 2010, 22:05 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate