MAI: Atentie sporita si monitorizarea fenomenelor meteo-hidrologice

De Redactia 28 Martie 2015, 11:45 Comunicate

Ca urmare a actualizării informării meteorologice, valabilă începând de astăzi de la ora 10,00 și până mâine, 29 martie a.c., ora 10,00, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus șefilor structurilor de situații de urgență din zonele vizate să mențină o atenție sporită și să monitorizeze evoluția situației acolo unde sunt anunțate intensificări ale fenomenelor meteo-hidrologice.

În intervalul menționat, vor fi ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp în Dobrogea, în estul și nordul Munteniei și în sudul Moldovei. În zona Carpaților de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Inspectoratele pentru situații de urgență au pregătit grupele operative de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații deosebite.

Totodată, în județele unde există riscuri legate de alunecări de teren sau de creștere a debitelor cursurilor de apă se vor activa comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea vor fi pregătite pentru a lua măsurile necesare de protecție împotriva inundațiilor.

La nivelul fiecărui județ, coordonarea unitară a componentelor cu responsabilități în realizarea intervențiilor pentru situații de urgență este realizată de către inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervențiilor menține permanent legătura cu grupele operative din județele vizate de fenomenele meteorologice, care vor raporta periodic evoluția situației de la fața locului.


Directia Informare si relatii publice

 

Autor Redactia 28 Martie 2015, 11:45 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii