Jandarmii braileni la ora bilantului pe 2014

De IJJ Braila 10 Decembrie 2014, 00:33 Comunicate

sedinta bilant activitate jandarmi braileniJandarmii brăileni şi-au prezentat, astăzi, 09 decembrie a.c., în prezenţa primului adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, domnul gl. bg.dr. Vasilică Ovidiu, bilanţul activităţilor desfăşurate în anul 2014.

La evenimentul derulat la sediul inspectoratului au participat, în afară de efective însemnate ale instituţiei, doamna prefect, dr. ec. Vasilica Vîlcu, domnul subprefect, Cătălin Ionuţ Grosu, dar şi şefii celorlalte structuri ale M.A.I. cu care Jandarmeria Brăila colaborează.

Misiuni specifice, duse la îndeplinire:

Obiectivul primordial al Jandarmeriei Brăila l-a constituit îndeplinirea misiunilor specifice date în competenţă, în condiţiile utilizării efectivelor şi mijloacelor într-un raport optim cost – eficienţă şi asigurării intervenţiei operative în sprijinul comunităţilor locale.

Asigurarea /restabilirea ordinii publice, ca misiune fundamentală a Jandarmeriei Române, a presupus eforturi deosebite din partea personalului unităţii în scopul asigurării unui climat de ordine şi linişte publică.

Astfel, în contextul unui an marcat de multiple evenimente sportive, cultural-artistice, jandarmii brăileni au fost la datorie reuşind, împreună cu celelalte structuri din cadrul M.A.I., să asigure condiţiile necesare desfăşurării în deplină siguranţă a acestor evenimente.

În acest sens apreciem modul în care populaţia a înţeles să îşi manifeste drepturile şi libertăţile cetăţeneşti în cadrul juridic existent.

Şi pe parcursul acestui an, o prioritate permanentă a Jandarmeriei Brăila a constituit-o participarea în sprijinul colegilor din IPJ Brăila la menţinerea ordinii publice atât în municipiul Brăila, cât şi în judeţ, jandarmii având o contribuţie deosebită la menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în mediul public, cu preponderenţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, a instituţiilor publice, a locurilor de agrement sau în alte locaţii în care cetăţenii îşi desfăşoară activităţile zilnice.

În anul 2014, au fost executate 494 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu 141 misiuni mai multe decât în anul 2013. Efectivele Jandarmeriei Brăila au constatat, anul acesta, un număr de 2110 contravenţii, cele mai multe fiind aplicate pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice .

Jandarmii brăileni au participat la o multitudine de alte misiuni cum ar fi:

- acţiuni în cooperare cu lucrători din D.I.I.C.O.T. – Birourile Teritoriale Brăila şi Galaţi;
- razii, controale, descinderi, pe raza municipiului şi judeţului Brăila, în zona discotecilor, barurilor şi cafebarurilor din mediul urban şi rural;
- acţiuni în cooperare cu Oficiul Român pentru Imigrări;
- acţiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti;
- acţiuni executate cu lucrătorii A.N.P.A. şi comisarii Gărzii de Mediu Brăila în cadrul Planului de Acţiune ,,Stop Braconajului  - 2014”;
- misiuni în cooperare cu alte instituţii (S.C. Braicar S.A., Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, Compania de Utilităţi Publice Brăila, Electrica Braila etc.);

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 10 Decembrie 2014, 00:33 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii