Institutul pentru Politici Publice da publicitatii Bilantul sesiunii parlamentare: septembrie – decembrie 2011

De Redactia 22 Februarie 2012, 14:17 Comunicate
Apropierea campaniei electorale începe sa modifice comportamentul la vot al parlamentarilor, cel mai recent raport de monitorizare al Institutului pentru Politici Publice (IPP) asupra sesiunii septembrie – decembrie 2011, dat publicitatii astazi, aratând o crestere a ratei prezentei mai ales la nivelul Senatului.

Sunt însa parlamentari care nu au participat la nicio sesiune de vot final electronic din plen. Din pacate sunt si parlamentari care fraudeaza votul final din plen, votând atât cu propria cartela cât si cu a altor colegi.

Pentru a stopa acest fenomen îngrijorator, IPP a propus presedintilor de partide sustinerea unui proiect de lege deja redactat de Institut, prin care parlamentarii care voteaza pentru sine si pentru alti colegi sa fie asimilati cetatenilor care voteaza de mai multe ori în alegeri, urmând sa fie pedepsiti  penal pentru astfel de fapte.

Precizam ca perioada cuprinsa în analiza nu include si greva parlamentara a Opozitiei declansata la începutul acestui an.

Numarul initiativelor legislative depuse de parlamentari este si el în crestere în perspectiva alegerilor parlamentare prevazute pentru toamna acestui an, din pacate nu si calitatea/eficienta acestora, initiativele Guvernului fiind mai bine documentate si ca atare mai degraba votate prin comparatie cu ale alesilor.

Sinteze si analize realizate de echipa de monitorizare a Institutului pentru Politici Publice (IPP) pe marginea activitatii din sesiunea trecuta pot fi citite accesând raportul la  <http://www.alesiivoteaza.ro> www.alesiivoteaza.ro, singurul site dedicat activitatii parlamentarilor din România.

În decursul acestui an, IPP va publica o serie de date sintetice privind activitatea individuala a parlamentarilor pe durata prezentului mandat.

Pentru mai multe detalii va rugam contactati Raluca Mihai, Asistent Programe la telefon
021 212 3126 sau telefon mobil 0724 686 867 si e-mail <mailto:raluca@ipp.ro> raluca@ipp.ro.

 

Autor Redactia 22 Februarie 2012, 14:17 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii