Atentie, vremea se înrautateste, circulati prudent!

De Redactia 28 Decembrie 2014, 13:17 Comunicate

zapada iarnaConform mesajelor de avertizare cu cod galben și cod portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie, valabile în intervalul 28 decembrie, ora 20:00 - 29 decembrie, ora 20:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id= 92) începând din această seară se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului, precipitații și polei (cu preponderentă în județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova).

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcțional etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influența mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruște de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea, recomandăm prudență sporită și conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

Este, de asemenea, obligatoriu ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

 

Autor Redactia 28 Decembrie 2014, 13:17 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii