Furnizorii de formare profesională vor fi autorizati după regulile UE

De Redactia 22 Iulie 2011, 22:51 Comunicate
In perioada 18 iulie – 12 august 2011, se organizeaza la Sinaia, Brasov, Constanta, Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova si Timisoara seminariile regionale de formare profesionala a personalului CNCFPA, a membrilor comisiilor de autorizare si a secretariatelor tehnice ale acestora pentru aplicarea sistemelor de asigurare a calitatii elaborate in cadrul proiectului CALISIS.

25-27 iulie: CONSTANTA, hotel BULEVARD
          
Seminariile au ca scop dezvoltarea competentelor specifice pentru aproximativ 300 de persoane din randul specialistilor responsabili cu implementarea sistemului de asigurare si management al calitatii in sistemul de formare profesionala continua din Romania. Participantii la acest program vor fi pregatiti sa implementeze in cadrul institutiilor pe care le reprezinta un nou sistem de management al calitatii (SMC) care va schimba fundamental piata serviciilor de formare profesionala din Romania.
           
Expertii romani si italieni din cadrul proiectului „Asigurarea calitatii in sistemul de formare profesionala continua din Romania – CALISIS” le vor pune la dispozitie instrumentele de lucru necesare implementarii SMC, alaturi de pregatirea adecvata pentru utilizarea acestora.

Odata cu intrarea in functiune a noului sistem de management al calitatii, furnizorii de formare profesionala vor fi autorizati dupa standardele europene, ceea ce va conduce la imbunatatirea programelor de instruire pentru adulti.

Aplicarea SMC CALISIS in sistemul de formare profesionala continua din Romania va oferi absolventilor sanse sporite de integrare pe piata muncii, la nivel local, dar si international, deoarece modalitatile de evaluare a furnizorilor si programelor vor urmari, in primul rand, asigurarea competentelor necesare pentru nevoile pietei muncii, dar si cresterea gradului de satisfactie a beneficiarilor.

Seminarul de la Constanta se va desfasura în perioada 25-27 iulie a.c. Participă reprezentanţi ai comisiilor de autorizare şi ai secretariatelor tehnice din judeţele: Constanţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

Calendarul si Agenda seminariilor se gasesc pe site-ul proiectului www.cnfpa.ro/calisis la sectiunea Noutati si Evenimente.

 

Autor Redactia 22 Iulie 2011, 22:51 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii