Formularul 204 pentru anul 2012, termen de depunere 15 martie

De Redactia 12 Martie 2013, 10:28 Comunicate
Directia Generala a Finantelor Publice judet Braila eaminteste contribuabililor interesati ca, vineri 15.martie.2013, este termen limita pentru depunerea formularului 204 “Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale” aferent anului 2012.

Formularul se completeaza si se depune de :
- asocierile fara personalitate juridica constituite între persoane fizice; asocierile constituite între persoanele fizice si persoanele juridice române cu statut de microintreprindere, potrivit Titlului IV
indice 1 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, în cadrul carora se realizeaza venituri din activitati independente, inclusiv din activitati adiacente, sau din activitati agricole, pentru care venitul net se determina în sistem real;
- persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata într-o forma de organizare cu personalitate juridica (S.P.R.L.) constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului
transparentei fiscale, potrivit legii.

Se completeaza în format hârtie în doua exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citet si corect, datele prevazute în formular.

Important!
Venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica româna, microintreprindere care nu genereaza o persoana juridica, determinat cu respectarea regulilor stabilite în Titlul IV indice 1 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal este asimilat, în vederea impunerii la nivelul persoanei fizice, venitului din activitati independente, din care se deduc contributiile obligatorii în vederea obtinerii venitului net anual.

De asemenea, venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o activitate desfasurata în cadrul unui S.P.R.L.este asimilat venitului net anual din activitati independente.

Termen de depunere:
Formularul se depune pâna vineri, 15.martie inclusiv, de catre asociatul desemnat prin contract sa raspunda pentru îndeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice la organul fiscal la care asocierea este înregistrata în evidenta fiscala direct la registratura sau la oficiul postal prin scrisoare recomandata.

Formularul se poate procura de la unitatile fiscale teritoriale din subordinea A.N.A.F. sau poate fi descarcat de pe site-ul A.N.A.F. la adresa: www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Formulare si programe utile/Toate formularele cu explicatii/Formulare fiscale ordonate dupa numar.

 

Autor Redactia 12 Martie 2013, 10:28 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii