Economy Works – un concurs pentru liceeni cu premii în bani şi excursii în SUA şi Germania

De Redactia 20 Februarie 2012, 19:25 Comunicate
Luni, 20 februarie 2012, începe a doua ediţie a concursului naţional Economy Works. Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) implementează un proiect adresat elevilor de liceu.

Economy Works explică și promovează mecanismele pieţei libere cu scopul de a spori receptivitatea elevilor de liceu la principii economice solide și de a-i echipa cu instrumentele necesare unei bune înţelegeri a mizelor politicilor economice.

Grupul ţintă al proiectului sunt tinerii cu vârste între 15 si 19 ani (aproximativ 600 de elevi din 100 de licee din peste 30 de  orașe). Concursul va fi structurat în trei module online de câte 2 săptămâni, în timpul cărora elevii vor studia folosind mijloacele puse la dispoziţie de SoLib pe site-ul www.economyworks.ro (texte, prezentări, documentare, videolclipuri, materiale audio, benzi desenate).

La sfârșitul fiecărui modul, elevii sunt invitaţi să răspundă la o intrebare de gândire critică printr-un eseu de 1-2 pagini. Pentru fiecare modul, cel mai bun eseu va fi premiat cu 100$, iar alţi doi câștigători vor primi premii în cărţi.

La finele celor trei cursuri, cei mai creativi și activi 15 participanţi vor intra în finală pentru cele 2 locuri sponsorizate la şcoli de vară din Statele Unite ale Americii şi Germania. Finaliștii, alături de instituţiile și partenerii implicaţi în proiect, vor fi invitaţi să participe la evenimentele organizate la finalul proiectului în București.

Prin acest proiect, SoLib a început crearea unei baze de date cuprinzătoare de texte, videoclipuri, benzi desenate, materiale audio care tratează subiecte economice importante. Un alt obiectiv al Economy Works este implicarea tinerilor din cât mai multe orașe din întreaga ţară într-un proiect naţional, care complementează cunostinţele oferite de învăţământul de stat și care, în același timp, le oferă perspective reale de dezvoltare profesională și academică. În plus, Economy Works va duce la crearea unei reţele de tineri ce împărtășesc aceleași interese.

Pentru organizarea concursului Economy Works de anul acesta, SoLib a obţinut sprijinul Băncii Transilvania, precum şi al partenerilor instituţionali, Foundation for Economic Education din SUA şi Insitute for Economic Studies Europe.

În 2011, Economy Works a fost susţinut de numeroase organizaţii româneşti şi internationale, precum Fundaţia Dinu Patriciu, Centrul pentru economie politică şi afaceri Murray Rothbard, TaxPayers’ Alliance din Londra şi Foundation for Economic Education din Colorado. Economy Works 2011 s-a bucurat de participarea a 212 elevi din licee din ţară. Cei mai buni 9 elevi şi-au prezentat lucrările în cadrul conferinţei din Bucureşti, în faţa unui juriu alcătuit din profesori universitari. Dintre aceștia au fost aleși doi câştigători care au participat la o şcoală de vară în Statele Unite ale Americii.

SoLib este o organizaţie tanără, fără afiliere politică, cu sediul în București, care urmărește să promoveze principiile libertăţii și pieţei libere, contribuind la crearea politicilor publice la nivel naţional.

Informaţii suplimentare: la tel.0721.23.66.67 sau cristina.muset@solib.ro

 

Autor Redactia 20 Februarie 2012, 19:25 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate