DGFS Braila: Declaratia 172 – modul de completare si depunere

De Redactia 27 Ianuarie 2013, 16:29 Comunicate
Directia Generala a Finantelor Publice judet Braila informeaza ca, începând cu 15.noiembrie.2012, prin O.U.G. nr.64/2012 privind modificarea unor acte normative si pentru reglementarea unor masuri tranzitorii în domeniul executarii unor creante datorate statului, redeventele restante rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola au fost preluate în administrare de catre A.N.A.F.

În acest context, a fost emis O.P.A.N.A.F. nr.8/7.01.2013 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 172 „Declaratie – inventar privind redeventele restante rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, aflate în sold la data de 15.noiembrie.2012 si neachitate”,care a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.23/11.01.2013.

Prezentam continutul, modul de completare si depunere a formularului 172.

Obligatie
Beneficiarii contractelor de concesiune, arenda si din alte contracte de expoatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, încheiate de Agentia Domeniilor Statului (A.D.S.), platitorii de redeventa, sunt obligati sa întocmeasca pe propria raspundere si sa depuna la organul fiscal competent formularul 172, cuprinzând redeventele restante la data intrarii în vigoare a prevederilor O.U.G. nr.64/2012 si neachitate pâna la data depunerii acesteia, avizata de A.D.S.

Atentie!
În situatia în care formularul 172 depus de contribuabili nu contine viza A.D.S. acesta nu va fi luat în considerare de catre organul fiscal competent.

Completare si depunere
În aceasta declaratie inventar, platitorii de redevente vor înscrie sumele reprezentând redevente restante, inclusiv obligatiile accesorii aferente acestora, aflate în sold la 15.noiembrie.2012 si neachitate pâna la data depunerii formularului 172, cu exceptia celor cuprinse în titlurile executorii emise de A.D.S. si neachitate pâna la data intrarii în vigoare a O.U.G. nr.64/2012.

Formularul 172 se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe portalul A.N.A.F.la adresa www.anaf.ro, sectiunea „Toate formularele cu explicatii”, sau poate fi distribuit la cerere de catre unitatile fiscale si se depune la organul fiscal în a carui evidenta fiscala contribuabilul este înregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii.

Formularul editat, semnat si stampilat conform legii, va fi însotit de formatul electronic al acestuia (suportul magnetic sau optic).

Termen de depunere
Formularul 172 „Declaratie – inventar privind redeventele restante rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, aflate în sold la data de 15.noiembrie.2012 si neachitate” se depune pâna la data de 25 a lunii urmatoare intrarii în vigoare a prezentului ordin, respectiv 25.februarie.2013.

Alte precizari
Declaratia – inventar privind redeventele rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, aflate în sold la 15.noiembrie.2012 si neachitate constituie titlu de creanta, potrivit dispozitiilor O.G. nr.92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si devine titlu executoriu în cazul în care debitorul nu îsi îndeplineste obligatia de plata în termen de 15 zile de la data împlinirii termenului limita de depunere a formularului 172, respectiv 25.februarie.2013.

 

Autor Redactia 27 Ianuarie 2013, 16:29 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii