Concurs de mopede organizat de poliţiştii de la Serviciul Rutier Braila

De IPJ Braila 15 Mai 2012, 16:06 Comunicate
Pentru a preveni accidentele rutiere provocate de conducătorii de mopede, exceptând coerciţia, poliţiştii de la Serviciul Rutier organizează miercuri, 16 mai 2012, începând cu orele 8.30, un concurs cu tematică rutieră.

Concursul este adresat unui grup ţintă bine definit, anume, elevi de la grupuri şcolare şi şcoli profesionale din municipiul Brăila, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, alţii decât cei care posedă permis de conducere, actuali sau viitori conducători de mopede, şi are ca scop buna pregătire a acestora şi promovarea respectării regulilor de circulaţie, încă din timpul şcolii.

Din experienţă, poliţiştii au stabilit că prevenirea se realizează şi prin stimularea cetăţenilor/elevilor de a se prezenta singuri la cursuri de legislaţie, la prelegerile ţinute de ei, la concursuri cu tematică rutieră etc., discuţiile în cadru organizat având rezultate concrete pozitive.

Concursul are următoarele probe:

- probă teoretică eliminatorie, care constă în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări, cu tematică rutieră generală, din perspectiva de pieton, biciclist, mopedist, cu barem minim de răspunsuri corecte la 15 întrebări, şi se susţine la sala de cursuri a Şcolii de şoferi “Aşii volanului”, situate pe strada Ştefan cel Mare, nr. 576 (între Calea Galaţi şi strada Carantina);

- proba practică constă în conducerea unui moped într-un poligon care va fi amenajat în faţa Sălii Polivalente, din Parcul Monument, pentru a putea fi urmărită şi de cetăţenii care vor dori să privească;

Poliţiştii vor acorda şi premii, dupa cum urmează:

- locul I - şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria “B”;
- locul al II-lea - şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria “A”;
- locul al III-lea -  curs gratuit de legislaţie rutieră pentru obţinerea permisului de conducere categoria “B”;
- 3 menţíuni - curs gratuit de legislaţie rutieră pentru conducătorii de mopede, eliberându-se certificatul corespunzător.

Comisia de concurs va fi formată dintr-un reprezentant al Serviciului Rutier Brăila, un profesor responsabil cu educaţia rutieră, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, şi profesorul de legislaţie al Şcolii de şoferi “Aşii Volanului”.

Persoană de contact este inspector principal de poliţie Stăncună Doru, tel: 0765/521.636.

 

Autor IPJ Braila 15 Mai 2012, 16:06 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii