Acțiuni desfășurate de polițiștii brăileni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

De Redactia 14 Septembrie 2022, 16:01 Comunicate

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.

Ieri, 13 septembrie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere. Astfel, au fost organizate și desfășurate 14 acțiuni și s-a intervenit la 34 de evenimente, 26 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 108 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.235 de lei. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare. Exemplu: La data de 13 septembrie, în jurul orei 17:20, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe Bulevardul Dorobanților la intersecția cu Calea Călărașilor din municipiu, fără a respecta culoarea roșu a semaforului electric aflat în funcțiune. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat, figurează ca fiind sub sechestru, motiv pentru care a fost reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu amendă în valoare de 580 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!

 

Autor Redactia 14 Septembrie 2022, 16:01 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii