Biserica „Sfântul Nicolae” din Brăila şi-a serbat hramul

De Redactia 06 Decembrie 2010, 22:25 Comunicate
Cu ocazia sărbătorilor închinate ocrotitorului spiritual al Brăilei, Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiu şi-a sărbătorit astăzi, 6 decembrie, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi de la parohiile din oraş, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La slujbă au asistat oficialităţi locale, elevi şi profesori, împreună cu mulţime de credincioşi.


În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat actualitatea vieţii Sfântului Ierarh Nicolae ca model pentru educaţia creştinească a copiilor. Tot în acest cadru, au fost premiaţi şi câştigătorii Concursului de Religie „Sfinţii-prietenii lui Dumnezeu şi îndrumătorii tinerilor“, organizat de Arhiepiscopie, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. Aceştia au primit diplome din partea Chiriarhului Dunării de Jos, dar şi cărţi şi alte daruri de suflet. La rândul ei, parohia-gazdă a premiat cei mai buni elevi la acelaşi concurs de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” cu care parohia are o bună colaborare, oferind peste 3000 de diplome, pachete cu dulciuri, iconiţe şi broşuri.

În acelaşi context, copiii de la Grădiniţa „Familia” din Brăila, au primit din partea Sfântului Nicolae, pachete cu dulciuri, cărţi de rugăciune şi iconiţe. La sfârşitul Sfintei Liturghii, toţi pelerinii şi credincioşii veniţi să se închine la sfintele moaşte, au primit pachete cu alimente.

sursa : Basilica

 

Autor Redactia 06 Decembrie 2010, 22:25 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate