Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila reia Atelierul de Scriere Creativă

De Redactia 16 Septembrie 2022, 17:49 Comunicate

Atelierul se va desfășura în perioada octombrie 2022 – februarie 2023 și este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani. Pe parcursul întâlnirilor, participanții vor deprinde tehnici de redactare, scopul fiind finalizarea unui text literar, care va avea șansa să participe la cea de-a doua etapă a proiectului - Concursul Național de Proză Scurtă “Fantezii literare”. Alături de Biblioteca Județeana „Panait Istrati”, vor avea texte în concurs și alte biblioteci publice din țară, iar în urma clasamentului și selecței realizate de un juriu de specialitate, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii.Reamintim ca la ediția I a proiectului, alături de biblioteca din Brăila, au participat la proiect alte 8 biblioteci publice dni țară, câștigătoarea concursului fiind Cristina Anamaria Ursaru din Brăila, cu textul „Pas în doi”, iar la cea de-a II-a ediție au fost alături de noi 12 biblioteci județene și comunale, premiul I fiind obținut de Alessia Maria Oancea, de asemenea din Brăila, cu povestirea „Ceasul cu stele pe limbi”.

Pentru înscrierea la Atelierul de Scriere Creativă, doritorii se pot adresa pe parcursul lunii septembrie 2022 coordonatorilor proiectului, Roxana Neagu, telefon: 0766653978, e-mail: roxana_neagu@bjbraila.ro ?i Teodora Lungu, telefon: 0757409725, e-mail: teodora_lungu@bjbraila.ro sau direct la Punctul de Înscriere al Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, Piața Poligon, nr. 4.

Sa scriem corect!

De asemenea, Biblioteca invită elevii de gimnaziu să participe la atelierul „Să scriem corect!”, conceput special pentru a veni în sprijinul acestora. Limba română și capcanele ei nu vor mai reprezenta o problema pentru cei care aleg să exerseze vorbirea și scrierea corectă într-un mediu relaxat, ce inspiră încredere. Biblioteca și școala au fost întotdeauna partenere, fapt pe care se bazează și acest atelier. Tot ceea ce se învață la școală, în puținele ore dedicate gramaticii limbii române, va fi exersat în cadrul întâlnirilor noastre ce se vor desfășura bilunar. Clasicele exerciții de fonetică, lexic, morfologie sau sintaxăa vor fi transformate în activitați atractive, scopul fiind acela ca elevii să-și consolideze cât mai bine cunoștințele, iar exprimarea lor să respecte din ce în ce mai bine normele limbii literare. Coordonatorii atelierului: Roxana Neagu, corector și Teodora Lungu, documentarist în cadrul bibliotecii.

Înscrierile se fac în perioada 15 – 30 septembrie 2022, la numerele de telefon: 0766653978/ 0757409725 sau la Punctul de Înscriere, Biblioteca Județeană “Panait Istrati”, Piața Poligon, nr. 4, Brăila.

 

 

Autor Redactia 16 Septembrie 2022, 17:49 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii