ANCOM propune tariful de utilizare a frecvențelor radio pentru anumite aplicații specifice unor evenimente speciale

De Redactia 31 Octombrie 2019, 09:29 Comunicate

Având în vedere organizarea în cursul anului viitor, în România, a Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, ANCOM supune consultării publice, în regim de urgență, tariful de utilizare a spectrului în cazul utilizării temporare a frecvențelor radio pentru radiomicrofoane și sisteme de monitorizare audio cu căști intraauriculare (IEM).

Tariful de utilizare temporară a spectrului pentru radiomicrofoane și sisteme de monitorizare audio cu căști intraauriculare

Pentru a sprijini buna desfășurare a evenimentelor de amploare în România, cum este și Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, ANCOM supune consultării publice un proiect de decizie prin care stabilește tariful de utilizare a spectrului ce urmează a fi achitat pentru acordarea unor drepturi individuale de utilizare temporară a frecvențelor radio pentru anumite aplicații specifice acestor evenimente, cum sunt radiomicrofoanele și sistemele de monitorizare audio cu căști intraauriculare.

Tariful propus pentru utilizarea frecvențelor radio de către radiomicrofoane și sisteme de monitorizare audio cu căști intraauriculare (IEM) a fost stabilit pornind de la tariful de utilizare a spectrului pentru un canal radio cu lărgimea de bandă de 12,5 kHz asignat la nivel local, în modul de utilizare simplex, pentru rețele de radiocomunicații mobile formate din stații mobile și portabile, proporțional cu numărul de canale cu lărgimea de bandă de 12,5 kHz cuprinse în lărgimea de bandă alocată.
Tariful de utilizare a spectrului se aplică anual, fracționat pentru perioadele solicitate, cu perioada minimă de tarifare de o lună.

Procesul de consultare publică
Proiectul Deciziei privind modificarea tarifului de utilizare a spectrului radio poate fi consultat aici. Autoritatea consideră că măsurile propuse trebuie adoptate în regim de urgență, termenul de consultare fiind de 14 zile. Astfel, persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 11.11.2019, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la Registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi www.ancom.ro, www.portabilitate.ro şi www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

 

Autor Redactia 31 Octombrie 2019, 09:29 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii