92 milioane euro alocate Brailei

De Redactia 24 Noiembrie 2010, 21:26 Comunicate
Ministrul Mediului şi Pădurilor, dl. László Borbély, a semnat luni, 22 noiembrie, în prezenţa premierului Emil Boc, contractele de finanţare cu beneficiarii proiectelor de apă şi canalizare din judeţele Alba (în valoare 102 milioane euro fără TVA), Brăila (92 milioane euro fără TVA), Ilfov ( 76,3 milioane euro fără TVA) şi regiunea Constanţa – Ialomiţa (192 milioane euro fără TVA).

Cu acelaşi prilej, ministrul Mediului şi Pădurilor a mai semnat un contract de finanţare care vizează termoficarea Municipiului Timişoara, în valoare de 54,2 milioane euro fără TVA, precum şi un contract de finanţare pentru  managementul integrat al deşeurilor în judeţul Botoşani”, în valoare de 33,5 milioane euro fără TVA.

„Având în vedere suma menţionată, precizez că este cea mai consistentă semnare de contracte de finanţare din acest an, dar, atenţie, banii sunt deocamdată doar pe hârtie, aşa că de acum înainte depinde de fiecare dintre dumneavoastră ca ei să se materializeze la nivelul comunităţilor, adică să devină investiţii concrete” – a declarat ministrul László Borbély.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a reiterat faptul că semnarea contractelor de finanţare reprezintă doar primul pas în vederea absobţiei fondurilor europene: Din acest moment fiecare dintre noi devine responsabil de cheltuirea banilor pentru realizarea proiectelor finanţate prin POS Mediu. Suntem primii în Europa în ceea ce priveşte contractarea proiectelor mari de infrastructură din banii europeni, ceea ce însemnă la nivelul ministerului 3,4 miliarde de euro, bani contractaţi şi care urmează a fi cheltuiţi până în anul 2015. Din păcate, absorbţia lor la nivelul Ministerului Mediului şi Pădurilor este de doar 45 milioane euro”

 

Autor Redactia 24 Noiembrie 2010, 21:26 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate