Asociaţia ROMâNIA VIE sprijina procesul de aderare a Ucrainei la UE

De Redactia 19 Decembrie 2013, 15:20 Comunicate
Noi, Asociaţia ROMâNIA VIE, ne exprimăm solidaritatea faţă de voinţa poporului ucrainean de a se integra în Uniunea Europeană, dezaprobăm folosirea oricăror violenţe faţă de manifestanţii din ţara vecină şi protestăm faţă de şantajul economic pe care Federaţia Rusă îl aplică atât Ucrainei, cât şi Republicii Moldova în încercarea de a bloca aspiraţiile europene ale locuitorilor celor două foste republici sovietice.

Pe lângă sentimentul european de solidaritate cu toţi cetăţenii Ucrainei, nu putem uita că în această ţară trăiesc peste o jumătate de milion de români, majoritatea în teritorii ale României istorice, numeric a doua minoritate naţională din Ucraina, ale căror aspiraţii de integrare europeană au fost neechivoc exprimate în comunicatele Uniunii Interregionale "Comunitatea Românească din Ucraina" şi în declaraţiile deputatului poporului, dr. Ion Popescu.

Aşa cum spun reprezentanţii românilor din Ucraina "în condiţiile geopolitice actuale doar integrarea europeană a statului ucrainean va asigura românilor din Ucraina stoparea procesului de asimilare lingvistică şi va ameliora şansele supravieţuirii noastre etno-culturale ca Neam". Orice reorientare a Ucrainei către Uniunea Eurasiatică ar conduce nu numai la trasarea unei noi cortine de fier în Europa, dar şi la izolarea unui segment foarte important al poporului român de congenerii săi din România şi Republica Moldova, fără şansa de a se regăsi în spaţiul de liberă circulaţie din cadrul aceleiaşi Uniuni Europene.

Aşadar, Asociaţia noastră anunţă public că susţine şi reafirmă cererea adresată de Uniunea Interregională "Comunitatea Românească din Ucraina" "patriei noastre istorice România" de a se implica în mod activ în sprijinirea procesului de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană”.

Asociaţia ROMâNIA VIE

n.r.: Asociaţia ROMâNIA VIE, fondată de un grup de protestatari din Bucureşti, Piaţa Universităţii 2012/2013 - zona Arhitectură, are drept scop apărarea drepturilor omului, protejarea patrimoniului natural, cultural, istoric, arheologic şi paleontologic, promovarea cauzelor şi obiectivelor civice, culturale şi ecologice, refomarea societătii româneşti, propunerea de politici publice având ca obiect toate materiile enumerate anterior.


 

Autor Redactia 19 Decembrie 2013, 15:20 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate