APIA Braila : informare pentru crescatorii de ovine si caprine

De Redactia 19 Mai 2011, 19:27 Comunicate
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Braila informează că, in perioada  16 mai -15 iunie 2011, crescătorii de animale, speciile ovine/caprine  pot depune cereri pentru plăţile naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnie conform OMADR 98/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru a veni în sprijinul producătorilor, APIA punela dispoziţia acestora cereri pretipărite care cuprind şi efectivul de animale înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Pentru a completa aceste cereri, fermierul trebuie să se prezinte la APIA Centrul Judetean Braila, din Braila Calea Calarasilor nr 58, cu o actul de identitate original si copie  si   dovada contului bancar.Sprijinul financiar se acordă sub forma primei pe primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.

Posibilii beneficiari trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de eligibilitate.Prima pe cap de animal se acordă producătorilor agricoli , înscriși în evidența Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi/sau femele caprine care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii”

a) efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie 2011;
b) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;
c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere până la data de 31 august 2011 in vederea efectuarii controlului la fata locului.
d) cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite în baza hotărârii judecătoreşti, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă.

APIA aduce la cunostinta potentialilor beneficiari faptul ca se vor aplica reduceri sau excluderi de la suma totala a primei pe cap de animal din speciile ovine si caprine de care poate beneficia solicitantul daca se constata de catre centrul judetean APIA  diferente intre numarul de animale solicitat si numarul de animale determinat in urma verificarilor indeplinirii tuturor conditiilor de eligibilitate . Fata de cele prezentate este necesar ca solicitantii de prima sa aiba evidenta exacta a efectivului de animale –ovine si/sau caprine – detinut si inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei.

Valoarea sprijinului financiar,  va fi stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor.

 

Autor Redactia 19 Mai 2011, 19:27 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate