Taxa de poluare pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007 a fost suspendata de guvern

De AGERPRES 31 Ianuarie 2012, 15:12 Auto
Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru suspendarea aplicarii prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule referitoare la achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de anul 2007.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor (MMP),  suspendarea este valabila pâna pe 31 decembrie 2012, inclusiv.

Contribuabilii care au achitat deja taxa pentru masinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 pot solicita restituirea acesteia, la organul fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, se precizeaza în comunicatul MMP.

Celelalte prevederi ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ramân în vigoare. Astfel, se mentine reducerea taxei de poluare cu pâna la 25% si posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentând diferenta de taxa platita.

Taxa se calculeaza pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de CO2 si norma de poluare, luând în considerare si deprecierea autoturismului.

Noua Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule precum si normele de aplicare a acesteia au intrat în vigoare începând din data de 13 ianuarie.

Taxa de poluare urma sa fie aplicata atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care se înmatriculau pentru prima data în România, indiferent daca autovehiculul este produs în tara sau strainatate, cât si pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu a fost platita o astfel de taxa, aceasta fiind suportata de catre cumparator.

 

Autor AGERPRES 31 Ianuarie 2012, 15:12 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate