Programul Rabla: 1.462 de rezervări în prima saptamâna de la lansare

De A.Frangu 15 Aprilie 2014, 20:39 Auto
Programul ”Rabla”, editia a 10-a, a fost lansat pe 7 aprilie 2014. Prima de casare este de 6.500 lei si se acorda fiecărui român care vrea să renunţe la maşina învechită şi să cumpere alta nouă.
Programul Rabla 2014 aduce ca noutati: acceptarea de autovehicule cu o vechime de minim 8 ani, tichetele vor fi alocate electronic în sisemul informatic al AFM, persoanele ficize care vor sa beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producatorilor/dealerilor validati în program.
 
Pâna pe 15 aprilie ,a.c., ora 9,00, în sistemul informatic al AFM erau înregistrate 1.462 de rezervări, dintre care: 1.421 de rezervări ale căror date au fost verificate şi validate la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (MAI), 3 rezervări în curs de verificare și 38 de rezervări invalidate (din cauza datelor completate greșit sau eronate), informeaza Administratia Fondului pentru Mediu.

Detalii în comunicatul de presa:
”Îmi doresc un program corect și transparent. Atât noi autoritățile, cât și beneficiarii, trebuie să putem ști la orice oră care este numărul tichetelor disponibile. Tocmai de aceea am decis, împreună cu colegii de la AFM, ca aceste informații să fie la dispoziția tuturor, în timp real, pe site-ul AFM”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, în cadrul ședinței de Colegiu a MMSC de marți.

Conform centralizării, astăzi, 15 aprilie, în sistemul informatic al AFM, din cele 17.000 de tichete mai sunt disponibile 15.538. Schimbul de informaţii dintre Administrația Fondului pentru Mediu şi DRPCIV se realizează de două ori pe zi, la ora 09.00 şi ora 16.00, astfel încât Programul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar persoanele fizice să aibă suficient timp pentru a-şi realiza procedurile de casare, radiere şi semnarea contractului de vânzare-cumpărare. De asemenea, pentru o mai bună informare a persoanelor care doresc să se înscrie în program, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituţiei situaţia tichetelor disponibile care va fi actualizată zilnic până la epuizarea stocului de tichete alocate. Situația tichetelor poate fi vizualizată pe http://www.afm.ro/index.php.
Persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou prin Programul de Stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (PROGRAMUL RABLA 2014) se pot înscrie, începând din 8 aprilie, la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

 

Autor A.Frangu 15 Aprilie 2014, 20:39 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate