Politia vrea sa modifice Codul Rutier

De AmosNews 21 August 2011, 23:40 Auto
Seful Politiei Române, Liviu Popa, a declarat ca regimul rutier va suferi o serie de schimbari, respectiv amenzile pentru cetateni vor deveni mai usturatoare, însa se va elimina sistemul "inutil" cu puncte, iar permisele nu vor mai putea fi ridicate atât de usor.

Liviu Popa a spus ca penalizarea cu puncte nu este un sistem eficient, pentru ca nu a produs niciun efect dorit.

El a spus ca vrea amenzi mult mai usturatoare pentru soferii ce comit nereguli la regimul vitezei, aratând ca "daca o persoana îsi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro".

Pe de alta parte, Popa a spus ca permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de usor, aratând ca pentru depasirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie sa fie necesara o astfel de masura.

Totodata, Popa a spus ca vrea sa introduca legea raspunderii obiective, dupa modelul Ungariei, care la un an dupa adoptarea actului normativ si-a redus numarul accidentelor la nivelul anului 1964. Aceasta lege prevede ca tot ce înseamna raspundere contraventionala sa cada pe proprietarul masinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constata amenda este executoriu, neputând fi contestat.


Promo: PLATESTE TAXA DE DRUM ONLINE

 

Autor AmosNews 21 August 2011, 23:40 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate