Noi sisteme de supraveghere audio-video, folosite de politia rutiera

De AmosNews 30 Decembrie 2011, 15:15 Auto
Începând de Joi, politistii rutieri vor folosi 10 sisteme de supraveghere audio-video si constatare a abaterilor rutiere. Acestea au rolul de a asigura transparenta activitatii Politiei Rutiere si de a furniza materialul probator în cazul contestarii masurilor aplicate de politie.

Politia Româna a fost dotata de Ministerul Administra?iei si Internelor cu  10 sisteme de supraveghere audio-video si constatare a abaterilor rutiere, acestea fiind repartizate la nivelul judetelor Arges, Vâlcea, Dolj, Sibiu, Hunedoara si Arad, precum si la Sectia de Politie Autostrazi.

Dotarea autospecialelor cu acest sistem, dupa modelul utilizat de politiile rutiere din statele europene, se înscrie în demersurile permanente întreprinse de conducerea M.A.I. si a Politiei Române pentru cresterea calitatii serviciului public în folosul cetatenilor, un rol important în acest sens avându-l si societatea civila, acest proiect fiind o ini?iativa a Asocia?iei pentru Implementarea Democratiei, prin intermediul Centrului National pentru Integritate.

Sistemele au fost repartizate, în principal, la serviciile rutiere care au în responsabilitate Drumul National nr.7 si au rolul de a sigura materialul probator solicitat de instantele de judecata învestite cu solutionarea plângerilor formulate împotriva proceselor-verbale de constatare a contraventiilor. Sistemul care a fost repartizat Sectiei de Politie Autostrazi va fi utilizat pe autostrazile A1, A2 si A3.

Acestea vor asigura transparenta activitatii politiei rutiere, furnizarea materialului probator în cazul contestarii masurilor aplicate de politie, diminuarea cazurilor de ultraj împotriva politistilor rutieri si eliminarea eventualelor cazuri de coruptie în rândul acestora.

Din punct de vedere tehnic, sistemele sunt constituite dintr-o unitate centrala care asigura înregistrarile audio-video prelevate de o camera video ce preia imagini din exteriorul autospecialei si una pentru imaginile din habitaclu, un microfon de interior si un microfon portabil aflat asupra politistului, care înregistreaza semnalul audio din apropierea acestuia. Microfonul portabil asigura înregistrarea dialogului politist - participant la traficul rutier.

Înregistrarea audio-video se efectueaza continuu, 24/24 ore, atât în interiorul autospecialei de politie cât si în exteriorul acesteia.

 

Autor AmosNews 30 Decembrie 2011, 15:15 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate