Reguli noi pentru obţinerea permisului auto intră în vigoare de azi

De AmosNews 05 Octombrie 2015, 10:08 Auto

Începând de luni, 5 octombrie 2015, proba practică pentru obţinerea permisului auto va putea fi susţinută din nou, dacă se pică, fără a mai se repeta proba teoretică. Pentru asta, însă, cursantul va trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru că i se pune condiţia efectuării a şase ore de pregătire între două examene.

Ordinul ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea şi completarea unui ordin din 2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere urmează să intre în vigoare luni, 5 octombrie.

Astfel, promovarea probei teoretice va permite susţinerea succesivă a probei practice pentru o perioadă de un an de la data absolvirii cursurilor de pregătire teoretică şi practică, iar în cazul nepromovării probei practice, aceasta poate fi reluată, fără susţinerea probei teoretice, după cel puţin 15 zile de la data examenului şi prezentarea dovezii efectuării a şase ore de pregătire practică.

Proba practică se susţine astfel: numai în poligon, pentru autovehiculele din categoria AM, în poligon şi traseu, pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 şi A, numai în traseu, pentru autovehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv.

 

Autor AmosNews 05 Octombrie 2015, 10:08 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii