Ministrul Borbely zice ca taxa de poluare nu ar contravine reglementărilor UE

De AGERPRES 15 Februarie 2011, 21:51 Auto
Ministrul Borbely a afirmat, într-o conferinţă de presă, că este necesară ''sancţionarea'' celor care poluează mai mult aducând în ţară maşini vechi, second-hand, numărul acestora ridicându-se anul trecut la 210.000, dintre care 130.000 erau mai vechi de 10 de ani. "Noi am dat anul trecut 720 milioane de lei pentru programul Rabla, pentru a casa maşinile mai vechi de 10 ani. Deci statul român trebuie să ia decizii în acest sens", a precizat ministrul.

El a avertizat pe toţi posesorii de autovehicule care doresc să dea în judecată statul român în ceea ce priveşte taxa de poluare că există un punct de vedere al Curţii Europene de Justiţie (CEJ) care statuează că această taxă nu contravine reglementărilor UE.

"Evident dorim să fie cât mai puţine maşini poluante prin programul Rabla pe anul acesta. Deja în această săptămână se aprobă bugetul Fondului de Mediu şi, cam în 20 martie, cei care vor dori să-şi caseze maşinile să meargă la Rematuri pentru că este perioada de încheiere de contracte şi cu dealeri", a precizat ministrul.


 

Autor AGERPRES 15 Februarie 2011, 21:51 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii