Comisarul european pentru taxe a confirmat că taxa auto nu este o cerinţă europeană

De Redactia 27 Ianuarie 2012, 14:46 Auto
Comentând afirmaţiile făcute joi de purtătorul de cuvânt al lui Algirdas Semeta, comisarul european pentru taxe, uniune vamală, audit si antifraudă, eurodeputata Rovana Plumb a declarat că acestea sunt o confirmare a faptului că taxa auto nu este o cerinţă a instituţiilor europene.
   
„Comisariatul de resort a transmis cât se poate de clar faptul că taxa auto nu este o cerinţă a instituţiilor europene. Mai mult, a avertizat practic Guvernul că o astfel de taxă trebuie să fie conformă legislaţiei europene. Guvernul de la Bucureşti a fost preocupat sa inventeze o noua taxa pentru a creşte încasările bugetare. Ea nu a fost gandita ca un instrument pentru protecţia mediului, ci strict ca o noua modalitate de a colecta bani. Ministrul Mediului i-a mai amenintat pe romani in aceasta toamna ca taxeaza centralele de apartament, pentru ca asa ni s-ar cere de la Bruxelles, ceea ce era cat se poate de fals”, afirma europarlamentarul PSD, care adauga: „Guvernul trebuie să renunte la artificiile prin care încearcă să creasca si mai mult povara fiscala pentru romani, fara a tine cont de realitate. Putem si trebuie sa protejam mediul, dar nu impunand biruri pe umerii celor care se lupta sa supravietuiasca. Astfel de masuri trebuie decise prin dezbatere cu toţi cei interesaţi, si mai ales ţinand cont şi de legislaţia europeană, şi de interesul contribuabilului, şi de obiectivele privind protecţia mediului. Conjugarea acestor elemente este obligatorie”, susţine Rovana Plumb.
   
"Legislația Uniunii Europene nu obligă niciun stat membru să impună taxa pentru prima înregistrare. Totuși, dacă un stat membru decide să aplice o astfel de taxă ea trebuie să respecte legislația europeană, evitând cu preponderență orice fel de discriminare în aplicarea ei", a precizat, pentru NewsIn, Natasja Bohez Rubiano, ofițerul de presă al comisarului european pentru taxe, uniune vamală, audit și antifraudă, Algirdas Semeta.

 

Autor Redactia 27 Ianuarie 2012, 14:46 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii