5 informatii despre asigurarile RCA pe care soferii nu le cunosc

De Mihai Vintilă 21 Martie 2019, 14:02 Auto

tarife rca

De-a lungul timpului, asigurarea de raspundere civila auto a fost subiectul unei cautari intense dupa cel mai ieftin RCA, in conditiile in care este o cheltuiala obligatorie. Data fiind obligativitatea sa, multi soferi au sarit peste partea de informare, motiv pentru care exista destul de multi asigurati care nu stiu cu exactitate ce este si ce face o asigurare RCA.

Cei de la romasig.ro au extras cateva informatii foarte utile din legislatia valabila la ora actuala si le-au evidentiat pentru toti cei care doresc sa faca o achizitie cat mai inteligenta.

5 lucruri pe care soferii nu le stiu despre RCA

  1. Asigurarea poate sa fie suspendata daca masina nu este folosita. Daca automobilul nu este folosit pe o perioada mai mare de timp, RCA-ul nu trebuie sa fie platit. In acest timp insa, masina trebuie sa fie tinuta intr-un spatiu privat, in asa fel incat sa se evite amenzile.
  2. Asigurarea este valabila la orice service. In cazul unui accident, orice service autorizat este obligat sa repare automobilul, nu doar cele care sunt agreate de asigurator. Chiar si in cazul unui rca ieftin, soferii pot sa solicite reparatia masinilor in service-urile pe care le cunosc si pe care le apreciaza.
  3. RCA-ul poate sa fie incheiat si pentru o singura luna. Perioada minima pe care poate fi incheiata o polita RCA este de o luna. In trecut, singurele optiuni erau pentru 6 si 12 luni.
  4. Exista o lista cu asigurati cu risc. Asiguratii care au fost implicati in mai multe accidente in care au fost vinovati, sunt inclusi intr-o lista a asiguratilor cu risc. Astfel, prima lunara creste substantial pentru acestia. Partea buna pentru ei este ca isi pot rascumpara pagubele, in asa fel incat sa se mentina clasa bonus.malus.
  5. Indiferent de tipul de asigurare achizitionat, cei de la service-uri sunt obligati sa foloseasca piese de calitate. In cazul in care se folosesc piese false, mecanicii risca pedeapsa cu inchisoarea. Acelasi risc il au si cei care comercializeaza contracte RCA false.

Asigurarea RCA este din ce in ce mai bine construita, in asa fel incat sa acopere foarte bine pagubele produse in evenimentele de pe sosele. In ciuda faptului ca aceste tarife RCA sunt accesibile si ca polita RCA se obtine cu usurinta destul de mare, aceasta nu este achizitionata de absolut toti soferii, ceea ce duce la aparitia unui numar destul de mare de probleme, dar si la amenzi de pana la 2000 de lei si retinerea placutelor de inmatriculare.

Cei de la www.romasig.ro le recomanda tuturor celor care detin o masina sa se informeze foarte bine si sa achizitioneze o asigurare RCA, chiar si pentru o singura luna, in cazul in care bugetul este limitat.

Inainte de semnarea contractului este recomandata o analiza atenta a asiguratorului si a informatiilor trecute in contract.

 

 

Autor Mihai Vintilă 21 Martie 2019, 14:02 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii