Verificari, in trafic, organizate de IGPR si RAR

De AGERPRES 10 Ianuarie 2013, 13:20 Auto
In perioada 10 - 20 ianuarie 2013, Directia Rutiera - IGPR si Regia Autonoma - Registrul Auto Român vor verifica, în trafic, starea tehnica a autovehiculelor, urmarind daca acestea îndeplinesc conditiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

Politistii si specialistii RAR vor verifica buna functionare a mecanismului de frânare si a sistemului de directie, a instalatiei de iluminare/ semnalizare, precum si a reglajului acesteia, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanta datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, detinerea inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia, precum si utilizarea anvelopelor de iarna si uzura acestora.

În cazul în care se constata defectiuni tehnice de natura a pune în pericol grav siguranta circulatiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.


 

Autor AGERPRES 10 Ianuarie 2013, 13:20 Auto
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate