Un nou semnal de alarma

De Redactia 28 Februarie 2014, 09:08 Atitudini
Motivatie. De ceva vreme revista DACOROMANIA documenteaza prin articole excelent sustinute stiintific ca în stema României contemporane se repeta, cu adresa, greseala facuta de regele Ferdinand imediat dupa Marea Unire, care, indus în eroare de catre proaspetii perdanti, nemesii unguri, a acceptat ca în armoriile reprezentând Transilvania din stema Tarii, sa figureze însemnele Principatului Transilvaniei de pe vremea principelui de nevolnica amintire, Sigismund Báthory.

Însemne reprezentând minoritatile demografice stapâne politiceste, coalizate în Unio Trium Nationum. Adica secuii simbolizati heraldic prin Soarele si Luna, ungurii prin vulturul de stepa asiatica Turnul si sasii prin cele 7 orase-cetati: Siebenbürger.

Românii, populatia straveche, zdrobitor majoritara, lipsiti atunci de drepturi politice, fiind exclusi din reprezentarea heraldica în stema principatului.

Articole pertinente din DACOROMANIA noteaza ca greseala regelui Ferdinand se repeta pagubos pentru români în postecembriada. Ei, fauritorii Marii Uniri, cei care veacuri dupa veacuri au pastrat românitatea Transilvaniei calcând cu moartea pre moarte calvarul iobagiei, ei si astazi nu figureaza în armoriile Transilvaniei din stema Tarii.

Revista a facut apel la toate autoritatile statului începând din anul 2011, de la parlament la guvern, presedentie si la Academia Româna, sa repare greseala istorica si sa introduca în armoriile Transilvaniei pe stapânii ei de fapt si de drept: românii.

Deocamdata, tacere. De la aceasta tacere se naste semnalul meu de alarma.

Inconstienta, iresponsabilitate politica, servitoreala, sau tradare? Alarmat de lipsa de reactie a celor care ar trebui sa apere interesele nationale am întreprins un raid-sonda pe doi vectori de cercetare: în hungarismul ofensiv si în românitatea pasiv-lânceda de astazi.

Hungarismul ofensiv însumeaza lipsa românilor din stema Transilvaniei, strategie care vizeaza încorporarea acesteia la Ungaria. Sau, cel putin, federalizarea ei în perspectiva încorporarii. Teoria hungarista noteaza: daca nici macar în stema tarii voastre nu sunteti reprezentati în Transilvania, înseamna ca sunteti o minoritate neglijabila demografic, economic, cultural-spiritual si politic, asa cum istoriografia noastra o demonstreaza.

Manevrat abil în congresele internationale de heraldica, de sigilografie, unde contii unguri sunt bine reprezentati la vârf, simpozioane si conferinte sponsorizate copios de Sörös – via Budapesta, argumentul heraldic face priza la nobilimea britanica si franceza penetrata de focoasele contesine maghiare.

Am pe masa de lucru volumul Noblesse francaise, noblesse hongroise XVIeXIXe siecles, publicat sub directia cunoscutului de noi Béla Köpeczi si Eva H. Balazs de catre siamezele Akadémiai Kiado - Casa de editura a Academiei de stiinte a Ungariei si Editions du CNRS – Paris, în 1981. Volumul înmanuncheaza comunicarile colocviului franco-ungar de istorie sociala tinut la Rennes între 11-13 iunie 1975 – vreme în care Béla Köpeczi era adept al materialismului istoric si, oarecum, obiectiv. Atât cât poate fi obiectiv un istoric ungur, spre a nu fi acuzat de tradare…

Notez ca în plin despotism al proletariatului, ungurii îsi cautau argumente în istoria clasei lor nobiliare care, de fapt, a facut si face istoria Ungariei pâna la zi. Clasa nobiliara departe de a fi defuncta, purtatoarea stindardului revizionist, careia, inconstienta, iresponsabilitatea politica, servitoreala sau poate tradarea îi slujeste din plin argumentele heraldice din propria noastra stema.

La care ei adauga argumente stoarse din arborele genealogic matrimonial al domnitorului Vlad Tepes întelenit în nobilimea maghiara, arbore genealogic matrimonial care în posdecembriada a adus în Ardeal o seama de asa zisi descendenti rataciti si prin Casa regala a Marii Britanii, astazi doar cumparatori de pamânt românesc, mâine, poate pretendenti la tronul regatului româno-ungar, stratagema veche de prin 1920, nu de mult dorit public la Sibiu de un premier budapestan cu aprobarea tacita a motociclistului român travestit în omologul aceluia.

La subiect. Imediat dupa Marea Unire nemesimea perdanta, prin oculta masono-fabiana care dirija tratativele de pace la de Versailles, a reusit sa introduca la Palat un presupus heraldist, micul nobil maghiar scapatat, Jozsef Sebestyen de Keöpeczi din Cluj, care, preferat  de regele Ferdinand, a operat falsul istoric din stema României Mari.

Tripleta contemporana, Szabolcs de Vajay, autodeclarat descendent dintr-o familie nobiliara transilvaneana, un fel de literat si presupus heraldist, dar propulsat de abila diplomatie maghiara vice-presedinte al Academiei Internationale de Genealogie si Heraldica, copios subventionata de Budapesta jucând un rol de consilier, specialist în materie – o cucoana românca, doctor Maria Dogaru, din Bucuresti, membra a Comitetului International de Sigilografie jucând în propria-i tara rol de cal troian si factor de presiune si miliardarul George Sörös care i-a finantat tiparirea unui volum pe tema, deci mai sus notata tripleta a reusit sa induca în eroare Constituanta postdecembrista care, în pripa, înainte de dizolvare, la persuasiunea mai sus numitei cucoane, a votat grabit stema României, repetând din superficialitate si nestiinta falsul istoric sanctionat de regele Ferdinand, speculat abil de hungarism.

Manufactura revizionista a pseudoheraldistului de acum un veac, Jozsef Sebestyen de Keöpeczi, a devenit una din temele principale care potenteaza superlativ propaganda hungarista pe plan international.

O interpretare militara a titlului. Pe multe terenuri marginind cai de comunicatie principale sau asezate lânga poduri, în trecatorile din munti, în locuri obligate de trecere, pe malurile lacurilor de acumulare sau în vecinatatea barajelor, pe lânga unitati militare, poligoane de tragere, investitori unguri din Ungaria sau diaspora, direct sau prin intermediul cetatenilor români de etnie maghiara sau al românilor get-beget au cumparat si cumpara parcele consistente pe care cladesc fie locuinte particulare, fie diverse unitati comerciale, de la motel la cârciuma si pravalie.

Prin unguri din România de la preotimea catolica, protestanta si reformata la cadrele didactice satesti s-au acaparat legal si ilegal mari întinderi de teren agricol, ferme ale fostelor C.A.P.-uri, livezi si vii, exploatate de asociatii agricole întemeiate pe criterii exclusiv etnice, devenite centre de rezistenta la autoritatea statala, factori de presiune pentru dobândirea autonomiei teritorial-administrativa conform bibliei autonomistilor Az onkormanyzati torneny szabalzyzasi koncspcioja-tom editat de ministerul de Interne budapestan. Prin dispunerea lor în teren formeaza etape pe directii ofensive vest-est, etape de aprovizionare, baze de operatiuni în spatele trupelor românesti si în adâncimea teritoriului national.

Muntii Apuseni, zona istorica a constiintei nationale, sunt încercuiti la sud în judetul Alba, prin asociatii agricole exclusiv unguresti din localitatile Lopadea Noua, Coltesti, Rimetea, Sâncrai, Radesti, Ciumbrud. Acestea se leaga spre sud, sud-est, est-nord si nord-vest cu asociatii similare din judetele limitrofe apusenilor, subventionate de Budapesta si nu numai de ea. Sa nominalizez doar Confederatia Caritas în judetul Mures si invazia formelor din Ungaria: Agrokor, Zkr, Korosyobegal, Soljek, Kft în vest.

S-ar adauga acestei interpretari militare puzderia asociatiilor cu caracter paramilitar slujind sub lozinci antiromânesti crâncene, revizioniste si revansarde mascate sub firme de turism, cercetasie, salvamont, care-si antreneaza membrii în munti.

Asociatia etnica Carpatii ardeleni filiala Brasov avea acum câtiva ani un sector Salvamont cu zona de actiune Piatra Craiului, Ciucas, Fagaras. De fapt, ca si în 1939 se vizeaza calea ferata si soseaua Brasov-Azuga. Susnumita asociatie este în legatura cu asociatii si organizatii „turistice” din Ungaria. S-a sprijinit si poate se mai sprijina pe grupa romano-catolica a cercetasilor maghiari din Brasov, îndoctrinata nu de mult de profesorul ultra extremist si ultra sovin, revansard si revizionist Urgon Levente. Ce sa mai vorbim de tabara de antrenament militar si de comando de pe Valea Uzulzu în care se instruieste Garda Maghiara, plutonul secuiesc, Garda Maghiara desfiintata doar pe hârtie.

În loc de concluzie. Lipsa românilor din armoriile Transilvaniei este subliniata de neorevizionismul hungarist prin 15 Fundatii neorevizioniste de pe tot mapamondul.

Îi întreb pe politicienii români, întrebarea fiind valabila si pentru societatea  civila, mai ales cea ardeleana, ce opun puzderiei de partide neorevizioniste, extremiste din Ungaria si sucursalele lor din România?

Au auzit cumva de Comitetul Director Pentru Constituirea Republicii Transilvane situat pe rue Saulniei 2I, Paris 9e, de Confederatia Transilvanica mosmondita si cazata la Viena – nu întâmplator sediul primitor al revizionismului hungarist -, de Institutul pentru Regiunea Dunarii, de Institutul Teleki Pal cu a sa injurioasa, la adresa noastra, Istoria Ardealului, sau de Consiliul Pentru Apararea Intereselor Cercurilor ardelene, sau de filiala din Ungaria a Uniunii Mondiale Pentru Transilvania, sau si mai grav, de Consiliul de Autonomie al Maghiarilor din bazinul Carpatic?...

Asta asa, o citare pe sarite în care intra glorios, în pas de gâsca prusac, partidele extremist-revizioniste cu puiandrii setosi de sânge valah pripasiti în România precum Noua Garda Maghiara, sau Garda Nationala Maghiara sau Jobbik în concubinaj cu Sagetile Ungurilor, sau Garda Nationala a Patriei Carpati.

Cum va suna la urechi Székely Legio, Legiunea aia secuiasca cu palmares istoric de holocaust al românilor la 1848 si genocid în 1918-1919, ca sa enumar zgârcit si pe sarite din uluitoarea lista de societati, ligi, asociatii, partide, societati culturale revizionist-extremiste create pe mapamond de hungarism, subventionate de Budapesta având ca obiectiv de recucerit: Ardealul.

Si noi?

Atentie politichia! A nu se juca de-a istoria spre a nu se ajunge în groapa ei de gunoi.

Sursa: foto si text Revista Dacoromania nr. 68

 

Autor Redactia 28 Februarie 2014, 09:08 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate