Stim oare sa ne stimulam elevii studiosi?

De Alexandrina Iordache 30 Aprilie 2013, 14:40 Atitudini
Zilele trecute m-am intalnit intamplator cu copilul unei cunostinte, elev la o scoala din cartierul Radu Negru din Braila. Copilul, elev in clasa a V-a sau a VI-a, a participat la olimpiada nationala de fizica unde a si castigat un loc fruntas.

Tot de la acest copil, de o modestie dezarmanta, aveam sa aflu ca mai multi elevi din aceeasi clasa au participat si la alte discipline la olimpiada nationala.

Din curiozitate l-am intrebat cum au fost stimulati pentru aceste rezultate deosebite. Singurul stimulent primit a fost o diploma pe care era specificat locul obtinut. Diploma in schimb a fost oprita la scoala nu i-a fost data copilului.

Cata nedreptate. Oare asa incurajam copiii sa se pregateasca si sa participe la olimpiadele scolare? Eu stiu ca acum zeci de ani cand participam la olimpiade diploma imi era data acasa iar la scoala ramanea o copie.

Oare pentru scoala care se mandreste cu rezultatele obtinute de elevi la olimpiadele nationale este o cheltuiala asa de mare sa faca o copie dupa diploma iar originalul sa il dea celui care, prin munca sa, a facut ca numele scolii sa fie cunoscut?

De ce nu acordam acestor copiii merituosi singurul stimulent pe care il primesc? Cum incurajam elevii sa participe si in viitor la olimpiade pentru ca, dupa cum am aflat, toate cheltuielile ocazionate de deplasarile in orasele unde au loc olimpiadele sunt suportate de parinti?

Si pentru participarile la concursurile sportive scolare se intampla acelasi lucru. Daca scoala nu poate decide singura sa-i acorde copilului ceeace merita, adica diploma, atunci poate o face Inspectoratul Judetean Scolar Braila.

Este inuman sa-i furam unui copil rezultatul muncii lui. Sper ca acest lucru sa se rezolve de factorii responsabili.

 

Autor Alexandrina Iordache 30 Aprilie 2013, 14:40 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii