Scrisoare deschisă către Președintele Klaus Iohannis

De Redactia 06 Noiembrie 2015, 08:32 Atitudini

Klaus IohannisDomnule Președinte Klaus Iohannis, Sunteți într-o eroare profundă. Vă explicăm de ce:

Nu înțelegeți semnificația termenului de societate civilă. Ea reprezintă tot ceea ce nu este înregimentat în instituțiile publice, fie sub formă organizată, respectiv cu personalitate juridică, fie fără această organizare. Adică și noi, cei de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ), dar și cei care se află în stradă, suntem societate civilă. Fiecare dintre noi dorim ceva, uneori același lucru, alteori nu. Nu există termenul 'reprezentativitate', pentru că este incompatibil cu libertatea de asociere, fie aceasta formală sau informală.

Prin urmare, nu puteți invita la consultări nici 'coaliții de organizații neguvernamentale cu largă recunoaștere publică' și nici persoane dintre manifestanți care au 'un grad ridicat de reprezentativitate', pentru că nu credem că există așa ceva. Nu au fost inventate până acum, în lumea democratică, cu tradiție asociativă, criterii pentru cerințele dumneavoastră.

În plus, nu rezultă din comunicatul instituției prezidențiale care este motivul invitației la consultări.

Dacă motivul consultării este numirea unui premier, cu regret vă informăm că acest lucru face parte, din punct de vedere constituțional, din fișa postului dumneavoastră și a partidelor trimise de noi (trebuie să ne asumăm asta) în Parlament.

Dacă scopul invitației dumneavoastră este acela de a afla doleanțele cetățenilor, atunci trebuie să vă deplasați în stradă.

Între timp, socotim că e timpul să vă asumați în integralitate mandatul constituțional.

Cu considerație,
Georgiana Iorgulescu
Director Executiv Centrul de Resurse Juridice (CRJ)

 

Autor Redactia 06 Noiembrie 2015, 08:32 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii