Romania la tv intr-o zi de duminica

De Virgil Andronescu 24 Octombrie 2011, 17:38 Atitudini
Conform Dicţionarului de sociologie, manipularea este o acţiune de a determina un actor social ( o persoană, un grup, o colectivitate ) să gândească şi să acţioneze într-un mod compatibil cu interesele iniţiatorului.

Fiindca ieri a fost duminica si fiindca de foarte multa vreme nu am mai deschis televizorul am facut o exceptie de la regula si am purces la butonarea acestui aparat odios. Si ce sa vezi pe tv decat scandaluri si panarama, decat circ si politichie original-romaneasca!?

Pe 25 octombrie Regele Mihai de Romania implineste 90 de ani si in aceasta zi ar trebui, la invitatia opozitiei parlamentare, sa tina un discurs in Parlament. De aici scandal mare pentru ca actuala putere nu este de acord ca Regele Mihai sa aiba aceasta interventie in plenul parlamentului. O atitudine deloc democratica, chiar antidemocratica,  ce ne discrediteaza inca o data si ne face de ras in fata europei si a lumii intregi. Dupa ce ca Basescu a dat cu mucii in fasole vorbind golaneste despre Alteta Sa, acum se gasesc si pedelistii dumnealui sa interzica venirea Regelui in parlament. De mult timp trebuia sa se produca acest eveniment dar, dupa cum spune o vorba din popor, niciodata nu e prea tarziu pentru o fapta buna. Ar fi o reusita de imagine a opozitiei si un act reparatoriu in ceea ce priveste Casa Regala a Romaniei dar si intreg poporul roman care l-ar fi dorit in fruntea tarii dupa iesirea din comunism.

Canalele de stiri au prezentat cum intr-unul din cele mai sarace orase din Romania s-au desfasurat pe bani publici Zilele orasului si cum ca edilul acelei localitati ar fi cercetat penal pentru proasta gestionare a fondurilor europene. Un oras fara canalizare si fara utilitati de interes public, cu somaj ridicat si fara locuri de munca disponibile.

Imagini de la intalnirea regionala a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei au incarcat sticla deja imbacsita de ,,evenimente’’ nationale. Au fost intervievate persoane varstnice prezente la intalnire, persoane care habar nu aveau de ce sunt acolo si care habar nu aveau de cum se traduc initialele UNPR. Important e ca s-a mancat si s-a baut din belsug si toti membri si simpatizantii UNPR au fost multumiti. Unii dintre cei care s-au infruptat din bunatati si-au luat si la pachet pentru acasa. Cam asta se vroia a se scoate inevidenta de catre reporterul prezent la fata locului. 

O alta stire ,,de senzatie’’ a fost aceea ca fostului fotbalist al nationalei, Gheorghe Popescu, i-a fost suspendat carnetul de sofer deoarece a circulat in localitate cu viteza de 111 km/h. Vedeta, cum spun stiristii, a fost prezenta toata ziua in discutiile pro si contra din studiourile televiziunilor nationale.

Un eveniment de importanta majora a fost ,,miss vaca’’,  eveniment desfasurat la Romexpo si care a avut un numar mare de vizitatori. Criteriile dupa care s-a facut jurizarea au fost cantitatea de lapte dat de fiecare competitoare, cantitatea de carne si forma corporala a acestora. De productia de lapte si carne nu e nimic de comentat dar in ceea ce priveste forma corporala a vacilor, caprelor si oilor se impune un semn de intrebare. Premiile pentru animalele castigatoare constau in cantitati importante de nutret. Proprietarii acestora nu stim de ce premii vor fi avand parte. Ramane de analizat la tv in duminica viitoare.

,,Europa ne vrea bratele de munca si creierele!’’ titrau aceleasi televiziuni de parca ar fi spus ceva nou.

O alta ,,noutate’’ a fost aceea ca nu numai justitia noastra are problemele pe care le are ci si justitia europeana. ,,Stirea’’ a fost relatata intr-un anume fel incat cetatenii romani sa simta o anumita alinare si liniste vis-a-vis de ceea ce li se intampla prin judecatorii si tribunale de vreo 20 de ani incoace.

Am fost informati ca intr-o maternitate privata din Romania copiilor le sunt luate amprentele digitale imediat dupa nastere, inainte de asta, pana sa nasca, mamicile sunt si ele amprentate. Argumentul este ,,gasirea copiilor pierduti sau a celor incurcati intre ei la maternitate.’’ Controlul omului de catre om va fi posibil in mod legal inca de la nastere. In Statele Unite ale Americii acest lucru tine de normalitate si se practica de multa vreme.

Un alt subiect incitant pentru televiziuni a fost ,,palmuirea liderilor UE’’ de catre Basescu intr-un mesaj rostit pe aeroportul Henry Coanda.

Chiar daca manipularea este facuta intr-un fel direct, vizibil si fara subtilitati, aceasta trebuie să sa-l fac ape telespectator sa creada că gândeste cu propriul creier şi decide in deplina cunostinta de cauza. E ciudat dar  orgoliul personal îi opreşte pe devoratorii de emisiuni si stiri tv să admita realitatea că li s-au inculcat si au preluat idei prefabricate iar acestia le-au pus in practica sau le-au transmis altor membrii ai colectivitatii din care fac parte.

 

Autor Virgil Andronescu 24 Octombrie 2011, 17:38 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate