Preveniţi accidentele rutiere grave!

De IPJ Braila 13 Martie 2013, 17:50 Atitudini
Pe parcursul lunii februarie din anul 2013, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii a 5 accidente rutiere grave, soldate cu 4 răniţi grav şi 3 persoane care nu au supravieţuit.

În anul 2012, în aceeaşi perioadă, au avut loc un număr de 5 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată şi 4 persoane rănite grav.

Faţă de primele două luni ale anului trecut, când au fost înregistrate 19 accidente rutiere grave, soldate cu 16 răniţi grav şi 6 persoane care nu au supravieţuit, în primele două luni ale anului 2013, au fost înregistrate 9 accidente rutiere grave, soldate cu 3 persoane decedate şi 8 persoane rănite grav.

Din totalul accidentelor produse, două au fost în municipiu, fiind înregistrate o de victimă accidentată grav şi una decedată, şi 3 în judeţ, soldate cu 3 accidentaţi grav şi doi morţi.

Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, care a generat două accidente în urma cărora au fost rănite grav două persoane, depăşirea neregulamentară, care a dus la producerea unui accident rutier soldat cu un rănit grav şi două persoane decedate, conducerea pe contrasens, care a generat un accident rutier cu o persoană decedată, şi neacordarea priorităţii vehiculelor, care a generat un accident rutier, soldat cu un rănit grav.

Şoferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 4 brăileni şi unul  aflat în tranzit (3 amatori şi 2 profesionişti).

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de marţi (2 accidente cu un rănit grav şi un decedat), vineri (2 accidente cu 2 persoane rănite grav) şi duminică (un accident cu 2 persoane decedate şi una rănită grav).
   
Cu preponderenţă, accidentele au fost înregistrate în intervalul orar 00:00- 6:00 (două accidente soldate cu doi răniţi grav şi doi decedaţi) şi 12:00-18:00 (un accident cu un decedat).

 

Autor IPJ Braila 13 Martie 2013, 17:50 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii