Marșul pentru Basarabia - Bucuresti, 12 octombrie 2014

De Redactia 06 Octombrie 2014, 21:16 Atitudini
,,Solidaritate cu Basarabia” este mesajul pe care îl vor transmite participanții la o amplă manifestație, care va avea loc în București, duminică, 12 octombrie 2014, de la ora 14:00. Bucureștenii se vor întâlni pe Șoseaua Kiseleff, de unde vor porni în marș pentru a cere Unirea cu Republica Moldova, văzută de organizatori ca singura soluție pentru cetățenii de peste Prut în actualul context geopolitic.

Participanții vor fi vopsiți pe obraz și vor primi brățări și drapele în culorile comune celor două state: tricolorul albastru-galben-roșu. La finalul manifestației va fi emis un apel către candidații la alegerile din luna noiembrie în care se cer acțiuni grabnice pentru Unire și compatibilizarea sistemelor administrative.

,,Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei în spațiul ex-sovietic. Singura șansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova în România”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatoarea manifestației.

Este a treia ediție a Marșului pentru Basarabia din octombrie. În anii trecuți, mii de unioniști au manifestat pe străzile Bucureștiului. Anul acesta, în luna noiembrie, atât în România cât și în Republica Moldova au loc alegeri generale.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012

 

Autor Redactia 06 Octombrie 2014, 21:16 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii