Istoria, carte de capatai a unui popor. Nu o siluiti, pentru ca o istorie siluita se razbuna (III)

De col (r) Vasile Miron 13 Iulie 2013, 10:32 Atitudini
Planurile de dezmembrare a Romaniei ca stat nu sunt noi, ele au fost si au ramas o preocupare permanenta a unor cercuri straine, atat din vest cat si din est care, acum, mai mult ca oricand in istorie, au ca aliati si "romani".

Cu ajutorul cozilor de topor trebuie nimicita constiinta istorica a romanilor, miturile romanesti, religia noastra ortodoxa, traditiile noastre istorice, scoala romaneasca, valorile nationale. Acestui scop ii vor sluji, pe termen mediu si lung, manualele alternative de Istoria Romaniei care, chiar criticate, nu au fost scoase din scoli.

Bizarele "idei" de la Montreal au fost preluate si completate la o serie de intalniri internationale la noi in tara ale "istoricilor" maghiari din primavara si vara anului 1996, tinute la Ghiorgheni, Odorheiul Secuiesc etc., la care istoricii romani nu au fost admisi.

Aceste forumuri au avut ca tematica rastalmacirea si rescrierea Istoriei Transilvaniei, iar adancirea si definitivarea "ideilor" acestor intalniri s-a facut in doua simpozioane de "istorie", in 1998 si 1999 la Iasi si Brasov, cu participarea eterogena, nereprezentativa pentru Romania, care au aprobat manualele alternative de "Istorie".

Istoriografia romaneasca este surprinsa de recenta lucrare in doua volume intitulata "Romania Judaica. O istorie neconventionala a evreilor din Romania. 2000 de ani de existenta comuna" autor Tesu Solomovici, absolvent al Universitatii din Bucuresti, ce a lucrat 11 ani in presa din Romania (sub pseudonimul Tesu Milcoveanu). De 12 ani este angajatul Universitatii din Tel Aviv, fiind totodata si redactor al unor publicatii israeliene. A fost si este corespondentul pentru Israel si Orientul Mijlociu al diferitelor canale mass-media din Romania.

Demersul istoric al autorului are o traiectorie cronologica pornind de la grecii care faceau comert cu dacii, iar printre comercianti s-ar fi aflat si evrei incepand cu anul 44 I.Cr. Izvoarele istorice romanesti atesta nume evreiesti prezente in armata romana trimisa in Dacia si printre comerciantii timpului dar nu avem nici o dovada a ramanerii lor aici si, cu atat mai putin, a intemeierii de localitati asa cum avem despre greci si despre asezarile intemeiate de ei in Dobrogea (Histria, Callatis, Tomis etc.).

Sunt de acord cu autorul lucrarii ca evreii ce s-au stabilit in Romania au contribuit, alaturi de populatia majoritara, la dezvoltarea economico-sociala a tarii, a stiintei, artei si culturii, ca dintre evrei au fost atat politicieni, industriasi, cat si mari bancheri si negustori. Pe evrei ii intalnim inclusiv in cadrele active ale armatei, politiei, serviciilor secrete si chiar tortionari in cadrul Securitatii etc., dar acestia s-au stabilizat in Romania mult mai tarziu, dupa secolele XII-XIII si nu apartin de tribul lui Juda ci de cel al Khazarilor, populatie turcica de religie mozaica, care a locuit in stepele scitice iar intre secolele V-X d.Cr. si-au intemeiat un imperiu puternic in nordul Marii Negre si al Marii Caspice.

Statisticile arata ca astazi, majoritatea preponderenta a celor 15-17 milioane de evrei din lume, sunt de origine khazara ce nu provin din semintia lui Avram, Isac si Iacov. Alungati de alti navalitori, ei au impanzit Europa si America, unde au o buna situatie economica si o mare influenta politica. Extrafoland asertiunile lui Tesu Solomovici ar trebui sa existe si o Romanie greaca, o Romanie turca, ungara etc. ceea ce ar constitui un fals istoric, un atentat grav la Istoria Romaniei.

Tot in epoca postdecembrista au venit sa "ajute" la rescrierea Istoriei Romaniei si o serie de alti "istorici" straini care, pe banii guvernului roman, au scris o serie de articole si manuale de istorie, au infiintat unele institute de cercetare "istorica" al caror continut si preocupari nu sunt chiar atat de romanesti.

A aparut in Europa postdecembrista "Cortina de catifea culturala" care a inlocuit "Cortina de fier ideologica" dar cu mult mai subersiva pentru unitatea statului roman. Se traseaza pe harta Europei, dupa orientarile lucrarii "Ciocnirea civilizatiilor...?" a sociologului american S. Hunington, linii de demarcatie, de frontiera intre crestinatatea occidentala (asa-zisele "natiuni culturale") si crestinatatea ortodoxa, numite granite intre civilizatii, aducandu-se acuzatii statelor din zona ortodoxa de lipsa de toleranta (sic), de mai putina dezvoltare economico-sociala si culturala si mai putin capabile a dezvolta un sistem politic democratic.

Aceasta conceptie de separare intre civilizatii, cum este ea denumita, a stat la baza razboiului international impotriva fostei Iugoslavii, o adevarata cruciada antiortodoxa. Prin metode insidioase, chiar perfide, dar si cu mana "romaneasca" se incearca transferarea acestui conflict si in Romania. Multe fapte vin sa confirme aceasta.

In fata atator si atator pericole si al multor altora, consider ca este mai necesar ca oricand a ne apara istoria, miturile si traditile, institutiile constiintei natioale romanesti in fata pericolului de a fi deznationalizati prin cultura si a disparea din istorie ca popor de sine statator.

Istoricii nostri, daca sunt suparati pe prezent, nu trebuie sa-si reverse mania asupra trecutului. Nu am dori ca de nobilele trasaturi morale ale poporului roman, inclusiv de spiritul sau de toleranta, sa profite neprietenii, asa cum au facut-o in trecut si o fac si in prezent.

Ne mandrim cu faptul ca apartinem unui popor optimist si printre putinele popoare care gandeste pozitiv, iar aceasta trasatura moral-spirituala a sa, in fond o valoare culturala, suntem datori sa o sustinem cu totii.

Sunt constient ca o istorie natioala adevarata ne lipseste, ea fie zace sub praful cronicilor si al documentelor, fie ca adevarurile sale ni se ascund. Istoricilor nostri, cu constiinta national-patriotica ridicata, le revine datoria sa redescopere si sa o faca cunoscuta lumii.

Istoria este cartea de capatai a unui popor iar pentru noi, romanii, ea constituie, in plus, principalul factor unificator. Sa nu o siluim ca se razbuna.

 

Autor col (r) Vasile Miron 13 Iulie 2013, 10:32 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii