Grupul de Inițiativă „CENTENAR-MAREA UNIRE-ALBA IULIA-2018” invitat la Săptămâna Centenarului Marii Uniri

De Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 30 Noiembrie 2018, 15:46 Atitudini

activitate centenarAm avut privilegiul de a participa, în calitate de invitat, la activități organizate la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, în cadrul programului Săptămâna Centenarului Marii Uniri.

Luni, 27 noiembrie 2018 am constituit la această școală Cercul Cultul Eroilor în rândul elevilor și am avut surpriza plăcută de a găsi aici un colectiv de cadre didactice și elevi , profund atașati de valorile cultural-patriotice ale poporului român, buni cunoscători a istoriei făuririi României Mari, de la 1 Decembrie 1918.

Miercuri, 29 noiembrie 2018, am fost invitatul clasei a III-a C, elevi care sunt îndrumați spre tainele cunoașterii istoriei poporului român de către doamna profesoară Uțiu Ileana Venera.

În calitate de președinte al Grupului de Inițiativă, am prezentat o lecție de istorie despre realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și despre felul cum membrii grupului au comemorat anul acesta eroii neamului românesc, aducând în atenția elevilor file de istorie legate de lupta de veacuri a poporului pentru realizarea unității de neam și țară.
Elevii au rămas deosebit de impresionați de tricolorul „Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia”, sfințit la Viena cu ocazia participării la sărbătorirea Centenarului, în perioada 25-27 mai 2018.

Ne-au fost aproape, pentru reușita activității, doamna profesoară  Maierescu Mariana-Salomia, director adjunct și doamna profesoară Mîndroc Nicoleta Maria.

Am gactivitate eleviăsit la această clasă elevi cu fețele luminate de bucurie, implicați în activități de sărbătorire a Centenarului, care s-au exprimat prin compuneri literare, prin pictură, într-un mod deosebit de original.

Atitudinea față de această măreață sărbătoare a poporului român s-a manifestat și prin prezentarea elevilor și profesorilor la această oră de istorie, îmbrăcați în frumoase costume populare.
Doamna profesoară Uțiu Ileana Venera a citit câteva din poeziile scrise de elevi  și a prezentat colecțiile de picturi și gravură realizate de elevii din această clasă, opere care în viitorul apropiat vor fi adunate într-un volum cu rol de mesaj către generațiile viitoare.

Un moment emoționant l-a constituit înmânarea de către col(r)dr.ing. Constantin Avădanei a diplomelor aniversare, atât elevilor cât și doamnelor profesoare.
De asemenea, au fost înmânate și alte simboluri ale Centenarului Marii Uniri, create de Grupul de Inițiativă.

Am părăsit această școală cu gândul și hotărârea de colabora și în viitor pentru a realiza acțiuni interesante, cu caracter cultural-patriotic, în care să fie antrenate și tinerele generații.

A consemnat,
Col(r)dr.ing. Constantin Avădanei
Președintele Grupului de Inițiativă „CENTENAR-MAREA UNIRE-ALBA IULIA-2018”

 

Autor Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 30 Noiembrie 2018, 15:46 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii