Grupul de inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018” a participat la festivitățile din comuna general Berthelot, Hunedoara

De Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 29 Noiembrie 2018, 23:29 Atitudini

În ziua de 24 noiembrie 2018 au avut loc, în comuna General Berthelot, județul Hunedoara, festivități de comemorare a generalului Berthelot, un mare geniu militar, care a ajutat armata română să se organizeze și să se doteze cu tehnică de luptă în vederea desfăsurării marilor campanii militare victorioase de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din vara și toamna anului 1917.

Festivitățile au fost organizate de Primăria comunei General Berthelot și Societatea Culturală Pro Maramureș “Dragoș Vodă” din Cluj-Napoca.
În calitate de invitat a participat și Grupul de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”.

Un moment important al acestor festivități l-a constituit cuvântul de salut al societății civile din Alba Iulia, adresat participanților de către președintele Grupului de Inițiativă, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei.

Pentru remarcabilul spirit profesional în promovarea idealurilor unității de neam și țară în rândurile românilor, primarului comunei General Berthlot, doamna Marina Huzoni, din partea Grupului de Inițiativă, i s-au decernat Medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia” și Diploma de Excelență „Centenarul Marii Uniri”.

De asemenea, Grupul de Inițiativă „Centenar Marea Unire -Alba Iulia-2018” a depus o coroană de flori la bustul generalului Berthelot.

A consemnat,

Col(r)dr.ing. Constantin Avădanei
Președintele Grupului de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”

 

Autor Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 29 Noiembrie 2018, 23:29 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii