Evocarea conferirii titlului de cetatean de onoare al Brailei poetilor Grigore Vieru si Anatol Codru

De Alexandrina Iordache 22 Mai 2013, 21:57 Atitudini

Miercuri, 22 mai 2013, ora 13,00, Clubul Seniorilor din Invatamant Braila, Liceul Tehnologic "Constantin Brancusi" si Asociatia Pro Basarabia si Bucovina, Filiala Braila au organizat la sediul liceului mentionat evocarea unui eveniment cultural petrecut la Braila pe 22 mai 2008.

Este vorba de conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Braila poetilor academicieni Grigore Vieru si Anatol Codru. Titlul a fost inmanat in cadru festiv in sala Teatrului Maria Filotti din Braila in ziua de 22 mai 2008, personal de primarul de atunci al Brailei, ing. Constantin Sever Cibu.

La eveniment au fost prezenti membri ai Clubului Seniorilor din Invatamant, ai Asociatiei Pro Basarabia si Bucovina, ai Asociatiei "Cultul Eroilor Regina Maria" Filiala Braila, elevi si profesori ai Liceului Tehnologic Braila.

Amfitrionul intalnirii a fost prof. Gheorghe Calota. Locatia in care s-a desfasurat evenimentul, Liceul Tehnologic Braila, a fost aleasa pentru ca a fost prima scoala din Braila in care a pasit Grigore Vieru ca participant la o festivitate inchinata lui Mihai Eminescu.

Dupa alocutiunile prof. Gheorghe Calota si prof. Jenica Chiriac  referitoare la opera si activitatea celor doi poeti, idealurile pentru care au militat si momente legate de vizitele la Braila, prof. Paul Munteanu a facut o scurta prezentare a istoriei romanilor si a momentelor cand marile puteri au rupt din trupul tarii Basarabia.

In incheierea evenimentului elevii Omogeanu Ionut, Cazacu Robert si Bunea Silvia au recitat poezii ale celor doi poeti iar profesoara Veronica Crangau a recitat poezia La steaua lui Grigore Vieru de G. Filip, poet din diaspora, nepot pe linie materna a lui Octavian Goga.

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Mai 2013, 21:57 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate