E buna si isteria la ceva…

De Cristian Banu 16 Februarie 2012, 15:27 Atitudini
Ieri am testat codul portocaliu. Am plecat dimineata din Bucuresti, pe la 9:00, încercând sa ajung la Hunedoara. Pe autostrada a fost relativ OK pentru iarna – ningea viscolit. S-a mers fara probleme cu 80-90, cu exceptia zonelor de actiune ale unitatilor de dezapezire, care erau în grupuri de 3 sau 4, cu o masina de politie si mergeam în ritmul acestora.

Portiunea dintre Pitesti si Râmnicu-Vâlcea era dezapezita, cam din 10 în 10 km erau utilaje de dezapezire. Aici nu mai viscolea, dar ningea în continuu. La Draganu a fost un blocaj, datorat se pare unui TIR, unde am stat cam o jumatate de ora si se pusese ceva zapada pe masina. Am ajuns la Râmnicu Vâlcea în jur de 12, cam cu o ora mai mult decât fac de obicei.

Din pacate, la iesirea din Râmnicu Vâlcea un echipaj de politie m-a întors din drum, fiindca pe Valea Oltului circulatia se blocase din cauza avalanselor. Asa ca am luat-o înapoi spre Bucuresti. Am plecat la 13:00 din Râmnicu Vâlcea, la 14 intram deja pe autostrada. Portinea de drum era deja “la negru” pe cea mai mare parte a acesteia. Multe echipaje de control, utilaje de dezapezire la datorie. Pe autostrada a fost OK pâna pe la jumatatea acesteia. De vreo doua ori am stat în spatele utilajelor de dezapezire kilometri buni. Pe masura ce ma apropiam de Bucuresti însa viscolul era din ce în ce mai tare, iar vizibilitatea de maxim 10 metri. Initial am stat dupa un Nissan, apoi dupa un Duster Petrom. Ultimii 30 de km au fost aproape imposibili si i-am facut concentrându-ma doar pe masina din fata, daca as fi fost primul din coloana nu stiu ce a- fi facut. Când am ajuns în Bucuresti am vazut ca circulatia pe A1 era deja oprita de la 15:30.

În schimb, m-am chinuit pe stradute, unde zapada proaspata era farâmicioasa si sub ea era gheata. Pe o distanta de vreo 300 de metri am ramas împotmolit de 2 ori. Am împins alte 3 masini dinaintea mea (se pare ca a mea se descurca ceva mai bine pe zapada decât altele). Parcarea din fata blocului era “virgina”, asa ca pe lânga locul meu de parcare a trebuit sa fac si o cale de acces catre acesta. Dupa ce am terminat, a aparut un vecin care a continuat de unde ramasesem eu pâna la locul lui de parcare. Acum am febra musculara dupa vreo 2 tone de zapada mutate.

Ce vreau sa spun cu postul acesta? Ca autoritatile si-au facut datoria corect. Poate fi si ca efect al isteriei si al presiunii mediatice. Poate.

 

Autor Cristian Banu 16 Februarie 2012, 15:27 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii