Diploma de excelenta pentru Victoria Orzan Grigorescu, membra a Cultului Eroilor Braila

De Alexandrina Iordache 15 Martie 2013, 10:02 Atitudini
Joi, 14 martie 2013 la Casa Corpului Didactic din Braila a avut loc intalnirea saptamanala a Clubului Seniorilor din Invatamant. Acestia l-au omagiat pe Bogdan Petriceicu Hasdeu la implinirea a 175 de ani de la nastere.

In acest cadru, dna Georgescu Lucia, veterana a Cultului Eroilor "Regina Maria" din Braila, a inmanat dnei victoria Orzan Grigorescu "Diploma de excelenta" acordata cu prilejul Editiei a XVI-a a Congresului Spiritualitatii Romanesti si a sarbatoririi a 94 de ani de la faurirea Marii Uniri".

Diploma, o recunoastere a contributiei adusa de doamna Victoria Orzan Grigorescu pentru sustinerea romanitatii si promovarea idealului national, i-a fost acordata de Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia, Prefectura Alba si Asociatia Congresul Spiritualitatii Romanesti.

Doamna Victoria Orzan Grigorescu este membra a clubului Seniorilor din Invatamant dar si a Cultului Eroilor din Braila. Alaturi de membrii Cultului Eroilor Braila a participat la festivitatile, care au avut loc pe plan local si national, inchinate cinstirii memoriei eroilor neamului.

S-a numarat printre participantii la evenimentele comemorative care au avut loc la Cimitirul eroilor Siriu, Mausoleul Marasesti, Mausoleul de la Mateias-jud. Arges, Alba Iulia, Monumentul Victoriei de la Tisita si monumentul Ecaterinei Teodoroiu, ambele din jud. Vrancea, Muzeul Unirii din Iasi, Muzeul Militar Central din Bucuresti cand s-a vizitat si Parlamentul Romaniei dar si la alte evenimente unde au fost invitati membrii Asociatiei.

A participat, de asemenea, la slujbele de pomenire a eroilor care s-au tinut la manastirea Putna, Sucevita, Moldovita, Agapia, Buciumeni, Sambata de Sus, Tudor Vladimirescu, Dealu, Curtea de Arges dar si la Catedrala Mitropolitana din Iasi sau la Alba Iulia.

Pe plan local a participat la manifestarile ocazionate de Ziua Victoriei (9 mai) si depunerea de coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Braila, la monumentul Ecaterinei Teodoroiu, caporalului Constantin Musat, generalului Eremia Grigorescu, Monumentul inchinat memoriei revolutionarilor cazuti pentru libertate in decembrie 1989, Bustul Domnitorului Al.I.Cuza - din Braila, la Troita si Monumentul eroilor din Ianca.

 

Autor Alexandrina Iordache 15 Martie 2013, 10:02 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate