Despre sinuciderea ideii de sinucidere

De Virgil Andronescu 19 August 2011, 23:29 Atitudini
Prin sinucidere înteleg un joc ,,de la...la...'' si nu neaparat înseamna ca reprezinta si punerea în practica aprioric. Mereu o fac teoretic, aproximativ literar estetic ori nu. Practica nu m-a ajutat niciodata! ,,Sinuciderea de ocazie'' cu fiece moment prin care trec peste limitele vietii...! Jocul ideilor despre ''linistirea nelinistilor'' are menirea de a compromite din start ideea în sine a sinuciderii si de a duce viata mai departe!

Doar o ,,simpla'' formula de a privi si altfel viata sau ceea ce trece dincolo de ea în anumite momente si conjuncturi ale acesteia. Acum cred tot mai mult în ideea sinuciderii... Si la practicarea ei, ca tratament împotriva vietii fara sens. A fi aruncat de pe ,,culmile fericirii''(E. Cioran ), în prapastia singuratatii îti reveleaza de fapt acest act.

Nu trebuie sa-l cauti cu obstinatie, nu trebuie sa-l inventezi, el exista: trebuie numai sa- l întrebuintezi asa cum se cuvine:simplu! Nu exista ,,sinuciderea ideii de sinucidere'' decât în cazul folosirii excesive a acestei idei, si a nepunerii ei în practica de atâtea ori decât este necesar. De câte ori am vrut sa recurg la gestul suicidal nu am reusit decât pur teoretic (am conceptualizat doar), si niciodata nu am avut în minte un firesc al acestuia. Acum e altceva... Vârsta si singuratatea ma vor ajuta sa trec si la fapte, daca nu voi reusi o restabilire si o re stabilizare a iubirii pierdute.

Dumnezeu va fi singurul asistent privilegiat la o asemenea punere în scena ori la o recuperare...bezmetica. Jocul de-a sinuciderea nu îmi face bine! Teoriile nu îmi sunt salvatoare! Teoriile m-au aruncat în prapastia singuratatii, acolo de unde tot ea ma scosese. Numai iubirea ei, pusa în practica, ma mai poate readuce la viata! Sinuciderea nu e un scop în sine, nu e nici o lasitate asa cum cred unii, e o punere în practica a fugii de singuratate, a fugii de o viata de vierme, a renuntarii la durere. Pâna si viermii procreeaza! Omul fara dragoste e un vierme decazut! Vreau sa fiu un vierme îndumnezeit! Chiar daca un vierme...

 

Autor Virgil Andronescu 19 August 2011, 23:29 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii