Despre noul Papă de la Vatican

De Roxana-Luiza Moldovan 28 Martie 2013, 10:34 Atitudini
Un nou Papă conduce acum destinele celui mai înalt for bisericesc catolic, forul de la Vatican. A fost dat ca numirea succesorului lui Benedict al XVI-lea să fie stabilită într-o seară de 13. Treisprezece, cifră fatidică într-o accepțiune generală, ce sper a dovedi acum exact contrariul acelora ce sunt vehiculate la adresa ei.

Salut alegerea noului Papă. Îmi doresc să fie într-un ceas bun, urare ce poate că nu va fi lipsită de efectul scontat, mai cu seamă că procesiunea electivă a beneficiat de adeziunea sinceră a credincioșilor ce așteptau, adunați cu mic, cu mare în Piața Sfântul Petru, comunicarea hotărârii finale.

Fără doar și poate, prezența lor semnifică dovada cea mai elocventă a credinței, a religiozității caracterizate încă printr-un puternic ascendent asupra semenilor. Aceasta, în pofida afirmațiilor deloc măgulitoare cu privire la atitudinea și comportamentul unor anumite figuri bisericești. Acuzele de pedofilie reprezintă în contextul de față, cireașa de pe tort. Nu este deloc plăcut să afli că reprezentanți ai clerului, din partea cărora pretindem modele elocvente de moralitate, au recurs la asemenea practici. Dacă și ei subscriu perversiunii, în cine oare mai putem găsi atunci liantul veritabil către spiritualitate?

Rămâne o enigmă apetența către o faptă atât de rușinoasă. Aidoma, modalitățile prin care se va ajunge la un consens, la o soluție eficientă, în așa fel încât tentația de a călca în lături să fie, fără echivoc, eradicată. Nu mai aduc în discuție acuzele de homosexualitate, corupție sau scurgere de informații strict confidențiale. Ele configurează tabloul unei moșteniri cu cântec, al cărei proces de administrare solicită suficiente bătăi de cap chiar de la început.
 
Și totuși, venirea noului Papă trebuie întâmpinată precum se cuvine. Ce va urma, se va vedea în viitor. Nu are nici un rost să lansăm de pe acum judecăți de valoare sau previziuni. Mai bine să lăsăm totul în seama aceluia pe drept cuvânt abilitat, dorindu-i să aibă parte de sănătate, ca unic atribut capabil a-l impune în avangarda luptelor pe care le va avea de întreprins, miza constituind-o victoriile pasibile a poziționa realitățile din interiorul clerului, pe un făgaș mai oportun.

 

Autor Roxana-Luiza Moldovan 28 Martie 2013, 10:34 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii