Capitalismul românesc de tip schizoid sau directivele U.E.

De Virgil Andronescu 18 August 2011, 23:11 Atitudini
M-am oprit sa manânc ceva si sa îmi mai trag sufletul. Mâncam o conserva de porc si gândeam... departe...Dupa aceea am vrut sa-mi aprind o tigara si am pus mâna la întâmplare pe un chibrit. Naiba m-a pus sa citesc pe el!? Chiar ca nu am avut de lucru!

Stupoare: ,, fabricat în Rusia... bla-bla-bla... unic importator... etc ''...
Noi ce mai fabricam, mai ales acum în plina criza economico-financiara?Imediat mi-am amintit ca aseara am fost obligat, de împrejurari, sa intru într-un hipermarket pentru a cumpara ceva de mâncare. Doar oameni-roboti-de-super-si-hipermarketuri mai fabrica România! Doar tineri ascultatori de house si manele? Doar tineri ce vor sa se îmbrace numai ,, de firma''? Doar elevi si profesori de 1 si putin?

Mai fabricam ceva bun? Nu stiu raspunsul bun, corect, cinstit sau potrivit la aceasta întrebare!Sunt prea obosit pentru a mai cauta. Profunzimile ma ametesc...
Poate ca doar caldura sufocanta ori doar cautarea în zadar a unui loc de munca...
E de vina criza? E de vina mirosul de porci care invadeaza constant orasul de la Dunare? Ori noi toti suntem de vina, desi nu cred în vini colective, iesind din comunism total bezmetici? Omul nou începe sa se vada... E activ, decide... Dar cei 20 de ani nu ne scuza si nici nu ne acuza cu nimic si de nimic, trebuia doar sa profitam pozitiv de ei si sa nu ne lasam hipermarketizati! Tinerii de pâna 20 de ani s-au nascut si traiesc în libertate si nu stiu sa o fructifice pozitiv. Folosesc doar mimetismul.

E vara si e cald. Criza se adânceste în România, reducând în mod aberant locurile de munca.
Mirosul pestilential înghite orasul ametind creierele. Urcatul si coborâtul din mijloacele de transport în comun te ametesc.Ma întreb, în ce tara si în ce lume traim? De fapt, am ajuns sa importam pâna si banalele chibrituri!

Si suntem mândri de asta, atunci când stam ore în sir la casieriile hipermarketurilor numai pentru a plati ceea ce ducem în cosurile cu forme grotesti.(Am vazut aici copii veseli, copii obezi, copii frumosi, copii... educati în spirit globalist! Toti vor creste si se vor forma în era plasticului, mâncând plastic.)

Maturii sunt înregimentati în cozi interminabile si sunt fericiti atunci când trec prin scanerele acestor uriase hangare.(Au uitat vremurile când cozile erau... timpul lor cel de toate zilele!)

Totul e natural conservat în e-uri, totul e importat în dauna taranilor autentici de pe ogoarele patriei, totul e ambalat în plastic igienic, totul... într-un miros specific de... porcarie autentica. Si totul în marea închisoare a pseudo-libertatii promise acum 20 de ani! Libertate prost înteleasa de pe urma careia profita neavenitii si strainii (fara a fi xenofob). Daca noi ne lovim între noi, cei din afara ce ar trebui sa faca, sa ne mângâie pe crestet?

Ne trimit pâna si chibrituri... cu care sa ne dam foc singuri!
Privesc în jur si nu îmi vine sa cred!
Vreau sa revad capodoperele cinematografice,, 1984'' si ,,Portocala mecanica ''!
Totusi nu vreau sa nu revad ,,Forest Gump''!
De ce importam pâna si chibrituri? Nu înteleg!
Unde sunt padurile noastre?

De ce nu ne trecem pe noi însine granitele pentru ca mai apoi sa ne importam? Astfel, reinventându-ne...! Cine ne opreste? Directivele U.E. nu ne interzic în nici un fel asta.
Singura mea speranta de a-mi gasi un loc de munca în Braila si nu atunci când nationala de fotbal a României va merge la turneul final al C.M. din 2014 (si sa ramâna acolo!).
Importul de chibrituri din Rusia va continua oricum.

Speranta moare ultima, odata cu cel care spera.Sunt mândru ca sunt Român, îmi pare rau ca traiesc în România, ca îmi aprind tigara cu chibrituri de firma (ruseasca)!


 

Autor Virgil Andronescu 18 August 2011, 23:11 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate